İstanbul'da Boğaz hatları 24 saat çalışacak

Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Boğaz hatlarının 24 saat hizmet vermesi için çalışma yaptıklarını ve belediye meclisinden karar çıkmasını beklediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, İstanbul Boğazı'nda 24 saat seferler yapılacağını söyledi. Belediye meclisinin kararını beklediklerini aktaran Dedetaş, "Karardan sonra Boğaz tarafında 24 saat çalışan bir sistem uygulayacağız" dedi.

'34 YILLIK MODA VAPURU MARTTA HİZMET VERECEK'

İBB'den yapılan açıklamaya göre Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, hatlarının iyileştirilmesi ve denizciliğin toplu ulaşımda payının artma için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Yolculardan çok sayıda talep geldiğini aktaran Dedetaş, "Bu talepleri, bütüncül faydayı özümseyerek, hangi hatların açılabileceği ve deniz taşımacılığında ne yapılabileceği konusunda tek tek analiz ettik. Dolayısıyla, yaz tarifesine hazırlık yapıyoruz" diye konuştu.

"Denizciliğin payını artırmak için ulaşım entegrasyonu gerekiyor" diyen Dedetaş, "Sefer saatlerinin planlanması anlamında çalışmalara başladık. Tersanemizde bakım süreçlerini iyileştiriyoruz. Koltuklarıyla gündeme gelen 34 senelik Moda Vapuru’nun tamir sürecini hızlandırdık, mart ayında yolcularımıza hizmet vermesini planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'DA ULAŞIM ENTEGRASYONU SORUNU VAR'

İstanbul'da ulaşım entegrasyonu sorunu olduğunu belirten Dedetaş, "Akademik çevreler ve çalışma gruplarıyla beraber işbirliği yaparak çalışmalara başladık. Gerek Şehir Hatları, gerekse de denizin diğer paydaşları olarak, denizi daha etkin bir şekilde kullanma gayreti içindeyiz. Özellikle metro ve metroya ulaşım sağlayan otobüslere uyumlu bir sistemi kurarak bu sorunu aşacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Toplu Ulaşım Müdürlüğü'nün düzenlediği bir çalıştayın ardından ring seferi olarak Adalar’a 24 saat hizmet verilmeye başlandığını dile getiren Dedetaş, Boğaz hatlarında da bu kapsamda çalışmalara başladığını söyledi.

Belediye meclisinden karar beklediklerini ifade eden Dedetaş, "Karardan sonra Boğaz tarafında da 24 saat çalışan bir sistem uygulayacağız" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)