Hafta sonu kar, hafta içi sıcak

Marmara'da cumartesi akşamına kadar soğuk ve yağışlı hava etkili. Ardından sıcaklık artıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Marmara bölgesinde cumartesi akşamına kadar soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını, pazardan itibaren ise sıcaklıkların artacağını duyurdu.

Yapılan açıklama şöyle:

"Bölgemiz yarın (23.01.2020 Perşembe) Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Perşembe ve Cuma günleri Marmara’nın doğusunda görülecek yağışların kıyı kesimlerde yağmur, diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlı sistemin Cuma günü sabah saatlerinden sonra bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistem ile birlikte, azalarak mevsim normalleri altına düşeceği ancak Cumartesi gününden itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor. Bazı illerimizde önümüzdeki hafta başına kadar beklenen hava durumları ise; İstanbul’da yarın havanın çok bulutlu Anadolu yakasının hafif yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Cuma günü ve hafta sonu ise İstanbul’da yağış beklenmiyor. Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hafta başına kadar yağış beklenmiyor. Trakya’da buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kocaeli’de yarın çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Cuma günü ve hafta sonu ise Kocaeli’de yağış beklenmiyor. Yalova’da yarın havanın çok bulutlu hafif yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Cuma günü ve hafta sonu ise Yalova’da yağış beklenmiyor. Sakarya’da yarın çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, cuma günü ilk saatlerde doğu ilçeleri hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hafta sonu ise Sakarya’da yağış beklenmiyor. Sakarya’nın güney ve doğusunda yarın ve Cuma günlerindeki kar yağışı nedeniyle Sakarya’yı iç kesimlere bağlayan karayollarında ulaşımda aksamalar meydana gelebileceğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü de Marmara Bölgesi'nde sıcaklığın 1-3 derece artmasının beklendiğini açıkladı. Müdürlüğün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Marmara'da yer yer buzlanma, don olayları, sis ve pusun etkili olması tahmin edilirken, pazardan itibaren sıcaklık 1 ila 3 derece artacak. Bölgede rüzgar batı ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. '(HABER MERKEZİ)