Okuma-yazmayı öğrenip annelerinin mektubunu okudular

Kayseri'de duygulandıran karne töreni: Annelerinin okulun ilk gün yazdığı mektubu okudular.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Okuma yazmayı yeni öğrenen birinci sınıf öğrencileri ilk karnelerini alırken okula başladıklarında annelerinin kendilerine yazdığı mektupları okudu.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler bugün 15 günlük tatile girdi. Kayseri'nin İncesu ilçesi kırsalındaki Tahirini Mahallesi'ndeki  ilkokulun birinci sınıf öğretmeni ise okulların açıldığı gün 10 öğrencisinin annelerine, "Mektubunuz Var Projesi" çerçevesinde çocuklarına mektup yazmalarını önerdi. Öneriyi kabul eden annelerin yazdığı mektupları rulo yapıp, sınıfın bir köşesine asan Gürsel, öğrenciler okuma yazmayı öğrendiklerinde bu mektupları onlara dağıttı.

Öğrencilerden bazıları, annelerinin kaleme aldığı satırları okurken duygulandı.

Öğretmen Gürsel, "Çocuklarımız okuma yazmaya geçmemişken anneleriyle görüştüm. 'Çocuklarınız için ne düşünürsünüz, onlar okuma yazmaya geçtiklerinde onlara neler hissedersiniz, hislerinizi paylaşır mısınız? Bir mektup yazar mısınız?' dedim. Anneler mektupları yazdı. Biz o mektupları sınıfımızın en güzel köşesinde sakladık. Okuma yazma sürecinde kimi zaman zorlandık, kimi zaman yorulduk ve biz hep o mektupları hatırladık. O mektuplar bizi motive etti. Öğrencilerim, zorluk karşısında yılmamayı gösterdi. Nihayetinde harfleri bitirdik. Harfler bittikten sonra en mutlu anı yaşadık. O mektupları açtık. Kimi öğrencim hüzünlenip ağladı, kimisi sevindi. Mutlu oldular. Çok farklı bir heyecandı" dedi.

Öğrencilerden 7 yaşındaki Beyza, annesinin yazdığı mektubu aldığında heyecanlandığını ve o mektubu okurken mutlu olduğunu anlattı. Beyza'nın annesinin kaleme aldığı mektupta, "Canım kızım Beyza. Bu mektubu senin okuman için yazdım. Seni çok seviyoruz. Büyüyüp, okuyup, vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olmanı istiyorum. İnşallah olursun. Küçükken çok ağlıyordun, büyüyünce yüzün hep güler inşallah. En kısa zamanda okumayı öğrenip bu mektubu okursun. Bunu yazan annen. Seni çok seviyorum" satırları yer aldı. (AA)