İstanbul'da 4.8 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da Silivri açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem yaşandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesindeki ilk bilgilere göre, İstanbul'da saat 16.37'de, 4.7 büyüklüğünde deprem yaşandı. Daha sonra depremin büyüklüğü 4.8 olarak revize edildi.

Merkez üssü Marmara Denizi'nde Silivri açıkları olan deprem, yerin 16.1 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı ve olumsuz bir durum yaşandığına dair yapılmadığı belirtildi.

Marmara'da 50 depremMarmara'da 50 deprem

Depremin ardından Twitter hesabından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul’umuza geçmiş olsun" dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Başta AFAD Koordinasyon Merkezimiz olmak üzere 155, 156, 112, 110 ve diğer çağrı merkezlerimize deprem sonrasında, şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir çağrı gelmemiştir" ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)