'Melahat' sorusunu soran din öğretmeni hakkında soruşturma başlatıldı

Adana Çukurova ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde bir sınavda, "Kendini, ailesini, toplumu aşağılayan ama Batı hayranlığı tavan yapmış 12. sınıf eşit ağırlıkta okuyan 'Melahat kızımız' 'Hocam din dersinde bu kadar şeyi öğrenmek zorunda mıyım' diye bir cümle kurabiliyor. Bu paragrafa göre Melahat nasıl bir kişilik yapısındadır?” şeklinde bir soru soruldu. MEB, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Twitter hesabından, sosyal medyada tepki çeken 'Melahat' sorusunu soran öğretmen hakkında inceleme/soruşturma başlatıldığını açıkladı. Adana Çukurova ÇAEŞ Anadolu Lisesi'nde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin 'Melahat'in nasıl bir kişilik yapısı olduğunu' sorduğu soruda, "Bu ne işime yarayacak, şu ne işime yarayacak diyen tipler de hayatla ilgili en ufak bir problemde çözümü düşünecek esneklikte beyin yapıları olmadığından apışıp kalıyorlar" gibi ifadeler yer alıyordu.

MEB, Twitter hesabından yayınladığı açıklamada şunları söyledi: "Sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine kamuoyu gündemine yansıyan, Adana Çukurova ÇEAŞ Anadolu Lisesi’ndeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ortak sınav sorusunu hazırlayan Öğretmen hakkında, Maarif Müfettişi görevlendirilerek inceleme/soruşturma başlatılmıştır."

Sosyal medyada tepkilere neden olan soruda, 'Melahat' hakkında, "İslamaphobia onu sarıp sarmalamıştır", "Ezik bir kişiliğe sahip olan bu kızımız yaşadığı coğrafya ve kültürü unutmakta, hiçe saymaktadır", "Melahat hayatı boyunca kültürel olarak gayrimüslim yaşayacak, ölünce İslami kurallara göre gömülmek isteyecek tipik Batı hayranı, 'ergenliğini' bir türlü tamamlayamayacak bir çocuktur", "Melahat, okuldaki arkadaşlarına 'bak hocaya nasıl laf soktum' niyetiyle 'boş yapmış', gereksiz, gerzekçe ve saygısızca konuşmanın onu arkadaşları arasında yüceltmesini ummuştur" gibi ifadeler yer alıyor.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin sorduğu 'Melahat' sorusu.