Kayyım Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerin ulaşım kartını iptal etti

Van Büyükşehir Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde muhalif gazetecilerin ücretsiz ulaşım kartını iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

Oktay Candemir

VAN - Kayyım tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediye Basın Danışmanı ve aynı zamanda Van Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Fatih Sevinç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Van’da faaliyet yürüten çok sayıda gazetecinin ücretsiz ulaşım kartını, ‘Herhangi bir gazeteci derneğine üye olmadıkları’ gerekçesi ile iptal etti.

Konuya ilişkin gazeteciler ile görüşen Sevinç, uygulamanın tamamen Ulaştırma Daire Başkanlığı ile ilgili olduğunu ve kendilerinden liste istendiğini ifade etti. Sevinç, uygulamadan etkilenen gazetecilerin Van Gazeteciler Cemiyeti'ne üye olmayanlar olduğunu söyledi.

Ulaşım kartı iptal edilen gazetecilerden Serhat Tebiş, uygulamanın muhalif gazetecilere yönelik ve keyfi bir uygulama olduğunu söyledi. Van Gazeteciler Cemiyeti Başkanı'nın aynı zamanda belediye basın danışmanı olmasının doğru olmadığını belirten Tebiş, tüm itirazlarına rağmen kartlarının iptal edildiğini söyledi.