İpekyolu Belediyesi'nde HDP'li meclis üyeleri toplantıya alınmadı

Kayyım atanan Van İpekyolu Belediyesi'nde aylık meclis toplantısına katılmak isteyen HDP'li Meclis Üyeleri polis tarafından içeri alınmadı. Meclis üyelerinden Aşkan, seçilmiş oldukları halde keyfi bir tutumla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van'da kayyım atanan İpekyolu Belediyesi'nde aylık meclis toplantısına katılmak isteyen HDP'li meclis üyelerini polisler, 'Kaymakam Beyin böyle bir toplantı kararı yok. Belediye kanunun 31. maddesi gereğince başkan toplantı kararı almadığı sürece toplantı yapılmaz' gerekçesi ile belediyeye girişlerine izin vermedi.

HDPli Belediye Meclis Üyeleri de 5393 sayılı belediye kanununa göre seçilmiş meclis üyeleri olarak her ay düzenlenen belediye meclis üyeleri olarak toplantıya katılacaklarını söyledi. Polis memurları da kayyım olarak atanan Belediye Başkanının izinde olduğunu ve toplantı kararı almadığını söyledi. Meclis üyelerinin tüm çabasına rağmen polis, kapıyı kapatarak belediye meclis üyelerini içeri almadı.

Konuya ilişkin bilgi veren HDP'li Belediye Meclis Üyesi Kerem Aşkan, seçilmiş belediye meclis üyeleri oldukları halde keyfi bir tutumla karşı karşıya kaldıklarını belirtti ve polisin tutumuna tepki gösterdi. (DUVAR)