Kar, yağmur ve fırtına uyarısı geldi

Türkiye'nin birçok bölgesinde yoğun kar bekleniyor. Denizlerde de fırtına olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çok kuvvetli sağanak, yoğun kar ve fırtına uyarısı yaptı. Bu gece başlayacak yağışlar yurdun çeşitli kesimlerinde etkili olacak.

Meteoroloji, Adana, Mersin ve Antalya'da bu geceden itibaren sağanak beklendiğini açıkladı. Yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklenen yağışlar yarın akşam saatlerine kadar sürecek. Kurum, muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

DOĞU AKDENİZ'E KAR

Meteoroloji, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile yükseklerinde de bu geceden itibaren yoğun kar yağışı olacağını öngördü. Kar nedeniyle Ulukışla ile Pozantı arasındaki kara yolu ve geçitler olmak üzere İç Anadolu'yu Doğu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan kara yollarının olumsuz etkilenebileceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde rakımı 1000 metre üzerindeki yerlerde 20 santimetre üzerinde kar yağışı bekleniyor.

Özellikle Batı Karadeniz, Marmara ve Batı Akdeniz olmak üzere birçok bölgede fırtına bekleniyor. Batı Karadeniz'in batısında ve Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarların yarın sabah saatlerinden saatte 50-75 kilometre hızında, yer yer saatte 90 kilometre hızda esmesi bekleniyor. (ANKARA/AA)