Yaşam Savunucuları: Atların kanı İBB'nin elinde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan hayvan hakları savunucuları Ekrem İmamoğlu ile yaptıkları görüşmeden memnun kalmadıklarını dile getirdi. Acil adım atılmasını istediler.

Google Haberlere Abone ol

Ferhat Yaşar

DUVAR - Hayvan özgürlüğü Aktivistleri ve Yaşam Savunucuları İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaşam nöbetinin üçüncü gününde ikinci kez basın açıklaması yaptı. Büyükada'daki 81 atın ruam hastalığı nedeniyle uyutulmasına tepki gösteren yaşam savunucuları, 'Tüm türlere özgürlük' pankartıyla somut bir adım atılana kadar eyleme devam edeceklerini duyurdular.

Ekrem İmamoğlu ile dün akşam görüştüklerini ve İmamoğlu'nun beklenen açıklamayı yapmadığını belirten İstanbul Vegan İnsiyatifi; "Seçim öncesi hayvan belirtin yaninda olduğunu ifade etmesine rağmen bugün insan odaklı düşündüğünü, Faytonları tamamen kaldırılmayı değil %10'nun kalmasını düşündüklerini tekrar dile

getirdi" dedi.

Faytoncular tepkili: Bize 'gidin' diyorlar dağa mı gidelim?Faytoncular tepkili: Bize 'gidin' diyorlar dağa mı gidelim?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde Perşembe günü eyleme başlayan Yaşam Savunucuları ve İstanbul Vegan İnsiyatifi, üçüncü gününde bir basın açıklaması, 'Atların kanı İBB'nin elinde' sloganı eşliğinde okundu.

İstanbul Vegan İnsiyatifi adına basın açıklaması Viyan Kınalı okudu. "İBB binası önünde üç gündür yaşam nöbetinde olan Vegan aktivistler olarak dün akşam İmamoğlu'yla fayton sorunu hakkında görüşme yaptık" diyen Kınalı sözlerine "Ne yazık ki İmamoğlu'nun fayton sorununu bütünüyle kavramaktan uzak olduğunu gördük. " diye devam etti.

'KÖLELİK KÖLELİKTİR'

Mevcut önlemlerin atlar için bir anlam ifade etmediğini söyleyen Kınalı, şunları söyledi: "Köleliğin iyisi güzeli süslüsü olamaz. Kölelik köleliktir. Bu talihsiz 200 at nasıl ve neye göre seçilecektir? Sembolik bir şey isteniyorsa bu fayton uygulamasının devamı değil heykel veya anıt dikilmesi olmalıdır. Fayton sadece ölümün ve zulmün sembolü olabilir. Görüşmemizde İmamoğlu adalarda faytonları savunan insanlar olduğunu da belirtmiştir. Unutulmamalıdır ki Adalar halkı şu an bu fayton politikaları sonucu salgın hastalık riskiyle karşı karşıyadır. Adalar halkının sizlere iletmemizi istediği bir mesaj var. Ada halkının çoğunluğu faytonların kalkmasını istemektedir. Faytonlara karşı olan insanlar, yoğun bir şekilde tehditler almakta ve güvenliklerinden endişe duymaktadır. Bu çirkin fayton politikasını bitirmek bugün İmamoğlu'nun elindedir."

'SOMUT BİR ADIM ATILANA KADAR EYLEMLERE DEVAM'

Ekrem İmamoğlu ile görüşenler arasında yer alan İstanbul Vegan İnsiyatifi Onur Kavrık ise şunları söyledi: "İmamoğlu ile görüşen bizim ortaya koymuş olduğumuz ifadeyi görmedi. Oyumuz hayvanlar için kampanyasının söz veriyorum taahhütnamesinin 15. Maddesinde 'adalardaki atlı faytonların kaldıracağıma yerine akülü araçları getireceğime ve kurtarılan atların kendi etolojilerine uygun bir biçimde geniş ve doğal alanlarda rehabilite edilmesine söz veriyorum' sözünü yerine getirmeyip siyasi manevralara girip yuvarlak ifadeler manipülatif bir noktaya çekmiştir konuyu. Somut bir adım atılana kadar eyleme devam edeceğiz" dedi.