Çorum'un kargo çözümü: 'Getir-Götür Şenol'

Şenel Akis, işsizlik nedeniyle yaşadığı ekonomik sıkıntıyı atlatmak için yöntem ararken getir-götür işleri yapmaya başlamış. Çorum'da kargo şirketlerinin boşluğunu dolduran 'Getir-Götür Şenol' işini nasıl ilerleteceğini düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum merkezde zarf, paket, herhangi bir ürün götürme, yiyecek, bakkal, market alışverişi, hediyelikler, çiçek gibi kişisel veya kurumsal işleri istediğiniz adrese ulaştıran Şenol (Şenel) Akis bazen yayan, bazen bisikletle, bazense motosikletiyle istenilen adrese, kendi deyimiyle müşterilerine hizmet veriyor.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden o da etkilenmiş.

Uzun süre işsiz kaldığını belirten Şenel Akis, ilk zamanlar tereddütlü başladığı bu işi yapmaktan oldukça memnun gözüküyor. Belki de işsizlikten, çaresizlikten kaynaklanıyor, memnun olmasa bile memnun gibi gözükmesi.

Evli ve 2 çocuk babası Şenel Akis, daha önce çeşitli işlerde çalışıp evinin nafakasını çıkarmaya çalışmış. En son Çorum’un köklü bir kuruluşu olan bir marketin kapatılmasıyla uzun süre işsiz kalan, ‘Getir-Götür Şenol’ bakmış iş yok, getir-götür işleri yapmaya karar vermiş.

İsterseniz bundan sonrasını kendisinden dinleyelim:

“Birçok kişi gibi bende işsiz kaldım. Uzun süre maddi sıkıntılar yaşadım. Birçok işyeri ile görüşmeme rağmen bir iş bulamadım. Değişik işler düşündüm ne yapabilirim diye. Şehirler arası kargo firmaları var ama, büyük eksiklik olan şehir içi kurye Çorum’da yoktu. Bu eksikliği görerek şehir içi kurye, kargo işlerini, ‘Getir, Götür Şenol’ sloganıyla yapmaya karar verdim. Yaya, bisiklet ve motosikletle bu işi yapmaktayım. Çorum merkez de ulaşabildiğim herkese telefonumu bıraktım. Kaşe, tişört ve şapka gibi ekipmanlar aldım. Bu ekipmanlara, ‘Getir-Götür Şenol’ telefon numaramı yazdım. Biliyorsunuz reklamsız iş karanlıkta göz kırpmak gibi. Kısa zaman olmasına rağmen herkesin ilgi odağı oldum. Her kesimden destek aldım. Sosyal ağlar oluşturdum. Yaptığım işleri buralarda resimli ve videolu olarak paylaştım. Hafta içi sabah sekiz, akşam sekiz, Hafta sonları öğle 12 akşam sekiz çalışmaktayım. Gün geçtikçe müşteri sayım artıyor.”

Kimi zaman yaya, kimi zaman bisiklet veya motosiklet kullanıyor

Şenel Akis, kendi deyimiyle ve müşteri sloganıyla, ‘Getir-Götür Şenol’ yaptığı işten zevk aldığını söylüyor. Ancak bende yarattığı izlenim, çaresizlikten yaptığı bu işten zevk almak zorunda kalıyor, hedefini de yüksek tutmayı ihmal etmiyor.

‘Getir-Götür Şenol’ sözlerini söyle bitiriyor:

“Şu ana kadar bini üzerinde kargo taşıdım. Yasal olan ürünler taşıyorum. Alkol sigara, delici kesici yaralayıcı aletler taşımıyorum. Her gün işimde daha nasıl başarılı olurum diye uğraşıyorum. Bunun yanında fatura kurum ödemeleri, banka ödemeleri davetiye dağıtım işleri yapıyorum. İşimi geliştirip bireysellikten kurumsallığa doğru yol alıyorum.

Şehir içi güvenilir hızlı kaliteli Çorum’a ait bir kurye firması kurarak, bir iş kapısı açmak istiyorum. Boş zamanlarımda merkezdeki ofisim Turgut Özal Çay Ocağında bekliyorum. Burada iş hazırlığı yapıp müşterilerime daha iyi hizmet vermeye çalışıyorum. Tüm müşterilerimin hızla güvenini kazanıyor şehir içi ve dışından müşterilerimin işini aksatmadan yapıyorum. Bana destek olan tüm Çorum halkına teşekkür ediyorum” dedi.