Görüşmenin tanığı anlattı: CHP, Mahir Kılıç'a söz verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki işinden atılan ve 107 gündür CHP İstanbul İl Binası önünde açlık grevi yapan Mahir Kılıç'la ilgili avukat Ekin Güneş Saygılı açıklama yaptı. Kılıç'ın işe alınması için daha önce kurulan mutabakat masasında gözlemci olarak yer alan Saygılı, "O görüşmede CHP'nin temsilcisi, Mahir Kılıç'ın işe geri döneceğine dair söz verdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki işine geri dönmek için CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde 107 gündür açlık grevinde olan Mahir Kılıç'a ilgili avukat Ekin Güneş Saygılı açıklama yaptı. Kılıç'ın Ankara CHP Genel Merkezi önünde açlık grevi yaptığı dönemde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun avukatıyla görüştüklerini belirten Saygılı, Kılıç'ın işe alınması için o dönem mutabakat sağlandığını söyledi.

Saygılı, geçtiğimiz günlerde Kılıç'la ilgili yaptığımız haber üzerine CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın yapmış olduğu açıklamalara karşılık, “CHP İstanbul İl Başkanlığı imzasıyla Mahir Kılıç'ın direnişiyle ilgili gerçeği yansıtmayan açıklamadan sonra tanıklığımı kamuoyunun bilgisine sunmayı insani ve vicdani bir zorunluluk olarak görüyorum” dedi.

GÖRÜŞMEDE NE KONUŞULDU?

İstabul Kadıköy'de, CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Doğuşcan Aydın Aygün ile Kılıç'ın avukatları arasında mutabakat sağlanması için görüşme yapılmıştı. O görüşmeye İnşaat İşçileri Sendikası'nın gözlemcisi olarak masaya oturan avukat Saygılı, süreçle ilgili şunları söyledi: “Doğuşcan Aydın Aygün, Canan Kaftancıoğlu'nu temsil ettiğini ve Kaftancıoğlu'nun sorunun çözümünü istediğini anlattı. Mahir Kılıç'ın avukatı, müvekkilinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmasını istedi. Doğuşcan Aydın Aygün ise İzmir'de bir ilçe belediyesinde derhal işe başlatılmasını teklif etti. Karşı tarafın ısrarı üzerine Aygün, Mahir Kılıç'ın öncelikle bir ilçe belediyesinde işe başlatılmasını, yerel seçimlerde Aziz Kocaoğlu'nun aday olmaması durumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işe başlatılmasını önerdi. Mahir'in kıdem tazminatı ve direnişi sürecinde uğradığı maddi zararın telafi edileceği konusu da ilke olarak kabul edildi.

Sonuçta Mahir Kılıç'ın o zaman yürüttüğü açlık grevinin son vermesi, bir süre dinlendikten sonra Çiğli Belediyesi'nde işe başlaması ve 1 Mayıs'tan sonra da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işe başlatılacağı hususunda anlaşmaya varıldı. Sonuç olarak CHP İl Başkanlığı'nın yaptığı açıklamanın gerçekdışı olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarım."

CHP: BİZ SORUMLU DEĞİLİZ

CHP İstanbul İl Başkanlığı 4 gün önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işten çıkardığı Mahir Kılıç'ın eylemi hakkında açıklama yapmıştı. Açıklamada, "Kılıç'ın ne işten çıkartılması ne de işe geri iade edilmesiyle ilgili süreçlerden CHP İstanbul İl Başkanlığı yetkili ve sorumlu değildir" denildi.

Konuyla ilgili bir açıklama da Çiğli Belediyesi'nden gelmişti. Kılıç’ın işe devamsızlığı gerekçesiyle uyarıldığı belirtilen açıklamada, “Mayıs ayı boyunca işe gelmediği belirlenerek 28.05.2019 tarihinde iş yerinde örgütlü bulunan sendika yöneticilerinin de imzaladığı işe gelmediğine dair iş yeri disiplin kurulu kararı alınmıştır. 30.06.2019 tarihinde Mahir Kılıç’ın işine son verilmiştir” denildi. (HABER MERKEZİ)

İşini isteyen Kılıç su alımını da kesti: Tek talebim varİşini isteyen Kılıç su alımını da kesti: Tek talebim var

CHP İstanbul İl Başkanlığı: Mahir Kılıç'la ilgili süreçlerden biz sorumlu değilizCHP İstanbul İl Başkanlığı: Mahir Kılıç'la ilgili süreçlerden biz sorumlu değiliz