Marmaris'te Kenan Evren Bulvarı'nın adı Bülent Ecevit Bulvarı olarak değiştirildi

Marmaris'teki Kenan Evren Bulvarı'nın adı değiştirildi. Yeni ismi Bülent Ecevit Bulvarı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın başkanlığında gerçekleştirilen Marmaris Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısında, İçmeler Mahallesi'nde bulunan 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren Bulvarı'nın adının eski başbakanlardan Bülent Ecevit Bulvarı olarak değiştirilmesi gündeme getirildi. CHP'li meclis üyeleri ve Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın da sıcak baktığı öneri kabule edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce hazırlanan teklifle ilgili belediye meclisinin MHP'li üyesi Naci Alkan, "Kenan Evren, 1980 döneminde binlerce kişinin acı çekmesine, zulüm görmesine neden olmuştur. Mustafa Pehlivanoğlu, Erdal Eren gibi suçsuz birçok arkadaşımız asılmıştır. Kenan Evren’in adı benim için ızdırap demektir. Marmaris’in tamamından isminin silinmesi gerekir." diye konuştu.Alkan değişim kararının çok doğru olduğuna dair görüşünü dile getirdi.

DSP'li Meclis Üyesi Duran İlgün de bulvarın isminin Bülent Ecevit olarak değiştirilmesini önerdi. Bulvara, Bülent Ecevit'in isminin verilmesi önerisi 19 kabul, 1 ret ve 6 çekimser oy ile kabul edildi. (MUĞLA/AA)