İranlı Mevlevi'nin öldürülmesiyle ilgili yedi kişi tutuklandı

İran ajanı olduğu öne sürülen Mesut Mevlevi'nin Şişli'de öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 11 kişiden yedisi tutuklandı. Şüpheliler polis ve MİT operasyonuyla gözaltına alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şişli'de İranlı Mesut Mevlevi'nin öldürülmesiyle ilgili yedi kişi tutuklandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen 11 şüphelinin savcılıkça ifadesi alındı. Zanlılar daha sonra tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi hakimlik, cinayetin faili olduğu öne sürülen Abdulvahap K'nin da aralarında olduğu yedi kişinin tutuklanmasına, dört kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Şişli'de, 14 Kasım'da İranlı Mesut Mevlevi, otomobilden açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı ekipleri, 27 Kasım'daki eş zamanlı operasyonda, cinayetin faili olduğu öne sürülen Abdulvahap K'nin de aralarında olduğu beş kişiyi gözaltına almıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ise operasyon kapsamında cinayetle bağlantısı olduğu belirlenen altı kişiyi daha sonradan yakalamıştı. Mesut Mevlevi'nin İran ajanı olduğu öne sürülmüştü. (İSTANBUL/AA)