Hasta tutuklu vefat etti

Urfa Cezaevi'nde tutuklu Emine Aslan Aydoğan öldü. Aydoğan eski HDP Viranşehir yöneticisiydi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa T Tipi 2 No'lu Cezaevi'nde tutuklu bulunan 64 yaşındaki Emine Aslan Aydoğan, Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etti.

16 aydır tutuklu olan Aydoğan'ın böbreğinde tümör olduğu için 10 gün içinde dört kere ameliyat edildiği ve 10 gündür yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Durumu kötüleşen Aydoğan'ın bu sabah yaşamını yitirdiği bilgisi ailesine ulaştırıldı. Aydoğan’a HDP Viranşehir ilçe yöneticiliği yaptığı 2018 yılında gizli tanık ifadelerine dayandırılarak “terör örgütü üyeliği” iddiasıyla 8 yıl 7 ay hapis cezası verildiği belirtildi. 16 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinde görme sorunu, safra kesesi rahatsızlığı ve böbrek tümörü hastalıklarını taşıyan Aydoğan'ın ailesinin tedavisinin yapılması ve tahliye edilmesi için Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezine ve İnsan Hakları Derneği Urfa Şubesi'ne başvuruda bulundukları öğrenildi.

CENAZE ARACI VERİLMEDİ, İMAM MEZARLIĞA ALINMADI

Emine Aslan Aydoğan'ın cenazesi otopsi işlemleri ardından götürüldüğü Viranşehir ilçesi Yenişehir Mezarlığı'nda defnedildi. Aydoğan'nın cenazesine ailesi, HDP Urfa İl Eşbaşkanı Emine Çetiner ve partililer, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Mezarlığı saran polis, cenaze törenine katılan yurttaşları Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirdi.

Aydoğan için Viranşehir Belediyesi’nden talep edilen cenaze aracı “Arızalı” gerekçesiyle verilmedi. Aile cenazeyi kamyonetle mezarlığa taşıdı. Polis ise cenaze namazı için gelen imamı mezarlığa almadı. Dini vecibeleri yerine getirilen Aydoğan, defnedildi. (Kaynak: MA)