Dağda kayboldu, tenekeyle bulundu

Dağcı Çakır Uludağ'da kayboldu. Tenekeye vurarak yürüyen Çakır o sesler sayesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dağcı Halil Çakır, Uludağ'da kaybolmasının ardından ormanda çıkardığı teneke sesiyle bulundu. Çakır bulunmasının ardından "Uludağ doğudaki bildiğimiz dağların hiçbirine benzemiyor" dedi.

Gece Uludağ'a tırmanan Çakır, bir süre yürüdükten sonra gideceği yönü şaşırdı. Kaybolan Çakır cep telefonuyla jandarmayı aradı ve kaybolduğunu söyledi. İnterneti çekmeyen ve ekiplere tam olarak koordinatlarını veremeyen Çakır, yolu bulabileceğini düşünerek yürümeye devam etti. Bu sırada telefonun şarjı da bitince, Çakır bulduğu tenekeye vurarak yürümeye devam etti.

7 saatin sonunda ekipler sesleri duydu ve Kestel ilçesinin üst kısımlarında Çakır'ı buldu. Kestel Jandarma Komutanlığı'na götürülen Çakır'ın sağlık durumu iyi.

'ULUDAĞ ÇOK DEĞİŞİK'

Dağcı Çakır bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Telefonumun şarjı bitince yolda bulduğum tenekeye vurarak yürümeye devam ettim. İstanbul, Karadeniz, Şile'deki bütün ormanlık alanları gezdim. Çeşitli orman yollarından geceleri yürüdüm. Orman yollarını çok iyi kullanırım. Ancak burada orman yolunu bulamadım. Ayrıca internet çekmediği için navigasyonu çalıştıramadım. O nedenle kayboldum. Orman yoluna denk gelseydim kaybolmazdım. Daha önce Erzurum Palandöken'e tırmandım. Ağrı Dağı'na tırmanma deneyimlerim oldu ama başaramadım. Uludağ doğudaki bildiğimiz dağların hiçbirine benzemiyor. Çok değişik." (BURSA/AA)