Çorum'da kömür ve eğitim yardımı azaltıldı

Çorum’da her yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömür yardımı 15 bin tondan 5 bin tona, eğitim yardımı da sekiz aydan üç aya düşürüldü.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından Çorum'da ihtiyaç sahibi ailelere daha önceki yıllarda 15 bin ton kömür yardımı yapılırken, bu yıl miktar 5 bin ton seviyesine düşürüldü. Eğitim yardımının da azaltıldığı öğrenildi.

Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zekeriya Doğan’dan alınan bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın il ve ilçelerde yaptığı çalışmalar neticesinde Çorum’da kömür yardımının düşürüldü. Zekeriya Doğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ülke genelinde böyle bir yönteme başvurduğunu da söyledi.

KÖMÜR TORBALARINDAN TAŞ ÇIKIYOR İDDİASI

Çorum merkez Bahçelievler Mahallesi’nde ikamet eden Fehmi T., Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dağıtılan kömür torbalarının içerisinden taş çıktığını iddia etti.

Fehmi T, "Torbaların içinden en az 15 kilo taş çıkıyor. Bu millet yıllardır böyle kandırıldı. Kömür yerine taş yaktırılıyor. Yazık günahtır, bu kadar sorun yaşadığımız yetmiyor bir de taş mı yakalım. Bu konunun takipçisi yok mu, hiç mi inceleme yapılmıyor? Sosyal Yardımlaşma Vakfı bize kömür yerine taş vermiş. Sadece ben de değil bütün evlerde durum budur. Kömürümüz yanmıyor, içi taş dolu. Bu taşlar da sobada patlıyor" diye konuştu.

Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yaptığı eğitim yardımı da ekonomik krize takıldı. İlde ihtiyaç sahibi öğrencilere her yıl sekiz ay süre ile yapılan eğitim yardımı bu yıl üç aya düşürüldü. (DUVAR)