Bakan Kurum: Silahtarağa tesisini biz yaparız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun arazinin yüksek değeri ve kapsadığı alan nedeniyle israfa yol açacağını söylediği Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni gerekirse kendilerinin yapacağını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun projesini iptal ettiği Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni gerekirse kendilerinin yapacağını söyledi.

Bakan Kurum NTV'de soruları yanıtlarken, tüm  dünyanın ileri biyolojik arıtma tesislerine geçtiğini söyleyerek, "Ülkemizde atık su tesislerinden yeniden kullanım oranı yüzde 1.2. İklim değişiklikleriyle ilgili adımlarımızı atmak durumundayız" dedi.

'YAPMAMA ÜZERİNDEN PRİM YAPIYOR'

İmamoğlu'nun kararı için 'talihsiz' diyen Kurum şöyle devam etti: "Yapmama üzerinden prim yapılıyor. Bu atık su arıtma tesisine neden ihtiyaç var? Atık sular Marmara'ya deşarj ediliyor. Bugünkü arıtma tesislerini biyolojik hale getiremezseniz denizi kurtaramazsınız. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde Haliç yanında gezilebilir, içinde balıkların yüzdüğü bir hale geldi. Tüm dünya biyolojik arıtmaya geçerken İBB Başkanı çıkıp 'Bu israf projesidir' gibi talihsiz bir açıklama yaptı. Buna müsaade etmeyeceğiz, belediyenin sorumlulukları var. Haliç'in eski haline dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız. Gerekirse bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız."

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi'nin iptaline ilişkin, "Hem arazinin değeri, hem kapsadığı alan 1 buçuk katrilyonluk bir israfa sebep olacaktı. Yapmayacağız demiyoruz, yapacağız. İki tane yerimiz var, üç de olabilir" demişti. (HABER MERKEZİ)

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a 'temel atmama töreni' yanıtıİmamoğlu’ndan Erdoğan’a 'temel atmama töreni' yanıtı