Emek Partisi MYK Üyesi Metin İlgün Dersim'de uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Emek Partisi MYK Üyesi Metin İlgün, memleketi Dersim'in Pertek ilçesine bağlı Gülbarı köyünde düzenlenen törenle uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Emek Partisi MYK Üyesi ve İstanbul İl Yöneticisi Metin İlgün, Dersim'in Pertek ilçesinde uğurlanıyor. İstanbul'dan Dersim'e getirilen İlgün'ün cenazesi, Pertek İlçe Hastanesinden alındı ve törenin yapılacağı Gülbarı köyü garajına götürüldü.

Tören alanına gidilirken Metin İlgün'ün ailesi, Emek Partisi'nden yoldaşları, Dersim emek ve demokrasi güçlerinin katıldığı yürüyüşte sık sık "Metin yoldaş ölümsüzdür", "Eşitlik, kardeşlik, Kürt halkına özgürlük", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Bijî şoreş û sosyalîzm", "İş, ekmek, özgürlük", "Faşizme ölüm halka hürriyet", "İşçi sınıfı partisiyle güçlüdür", "Sermaye mezara emek iktidara" sloganları atıldı.

.

İlgün'ün götürüldüğü tören alanında hazırlanan pankartta, "Devrimciydi, komünistti; işçi sınıfının davası için yaşadı! Mücadelemizde yaşayacak!" ifadeleri yer aldı.

İlgün için dün de İstanbul'da Emek Partisi Tuzla İlçe Binası önünde tören düzenlenmişti. Yoldaşlarının İlgün'ü anlattığı törene, emek örgütü temsilcileri ve çok sayıda işçi de katılmış; yapılan konuşmalarda, hayatını işçi sınıfının kurtuluşuna adayan İlgün'ün direngenliği, zorluklar karşısındaki yılmaz tavrı vurgulanmıştı. (Evrensel)