HDP: Gözaltındaki üyelerimize toplu fotoğraf dayatması yapılıyor

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, gözaltına alınan üyelerinin yasadışı olarak görüşme odalarına çağrıldığını, toplu fotoğraf çekilmeye zorlandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, parti üyeleri ve yöneticilerine yönelik gözaltı operasyonları ile belediyelerine yönelik kayyum atamalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Parti üye ve yöneticilerine dönük gözaltı ve tutuklama operasyonlarının devam ettiğini vurgulayan Başaran, son olarak Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde aralarında ilçe eş başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını söyledi. İktidarın HDP’yi yargı eliyle tasfiye etmeyi çalıştığını ifade eden Başaran, gözaltına alınan kadınları terörize etmek için toplu fotoğraf dayatıldığını ve yasadışı bir şekilde görüşme odalarına alındığını anlattı. Başaran, “Masumiyet karinesinin yok sayılması için kadınların toplu fotoğraflarının çekilmesi istenmiştir. Bu fotoğrafların neye yaradığını Selçuk Mızraklı gözaltına alınırken servis edilen fotoğrafından biliyoruz. Fotoğraflar çekilir, basında ‘İşte bunlar teröristtir’ diye afişe edilir. Bu kadınların da toplu fotoğrafları basına servis edilmek için çekilmek istenmiş, kadınlar bunu reddetmişler. Sağlık sorunu olan kadınlara su bile verilmemiş, saatlerce yemek verilmemiş” dedi. (HABER MERKEZİ)