Aksaray'da otizmli çocukların yuhalanmasına MEB'den soruşturma

Aksaray'da otizmili çocukların ve ailelerin yuhalanması, özel sınıfların kapatılmasının istenmesi ile ilgili olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aksaray'da Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda öğrenci velilerinden bir grup, aynı okulda eğitim gören otizmli çocukları ve ailelerini yuhaladı. Otizmli çocukların ailelerinin yaşananlarda okul müdürünün sorumluğu olduğu iddiası üzerine Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı.

Aksaray'da çocuklarının otizmli çocuklar ile aynı sınıfta okumaması gerektiğini söyleyen bir grup veli, otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını istedi. Aileler dün okul çıkışında da otizmli çocukları ve ailelerini yuhaladı. Otizmli çocukların aileleri ise, kendilerine tepki gösteren ailelerin okul müdürü tarafından yönlendirildiğini iddia etti.

ERG'den rapor: Arka sıralarda resim çiziyorlarERG'den rapor: Arka sıralarda resim çiziyorlar

YAŞANANLARA TEPKİ YAĞDI

Aksaray'da yaşanan olayın duyulmasının ardından sosyal medyadan bir çok kişi tepkisini dile getirdi. İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Sedef Erken tepkisini, "Aksaray'da bir okulda otizmli çocukların özel eğitim sınıfı kapatılsın diye tüm veliler ayaklanmış durumda, bugün otizmli çocuklar okuldan çıkarken veliler toplanıp çocukları yuhalamışlar, keşke biraz insan olabilseniz ve bu birlik halinizi, gücünüzü faydalı işlerde kullansanız. Umarım çocuklarınızda karşınıza çıkmayan otizm ve benzeri nörolojik farklılıklar torunlarınızda karşınıza çıkınca derneklerimize gelir destek isterseniz. Bugünkü bütün kötülüğünüze rağmen o gün yine biz elinizden tutacağız. Çünkü size benzemiyoruz ve hiçbir zaman benzemeyeceğiz. Oğlum otizmli olduğu için okula alınmadığında, 9 yıl önce AİHM'de dava açtığımızda bu işi ciddiye almayıp o günden bugüne yıllardır hiçbir gerçek önlem almayan yetkililer, konunun bu hale gelmesinden siz sorumlusunuz. Günahı vebali sizin boynunuza. Biz çok uyardık, çok çalıştık. öyle çok çalıştık, sizin yapmadıklarınızı telafi etmek için öyle çok çile çektik ki artık sağlığımızı kaybedecek noktaya geldik, sizlerse gülümseyerek kameralara pozlar vermek dışında pek bir şey yapmıyorsunuz maalesef, yazıklar olsun size giden her kuruş vergime, helal etmiyorum. Bu konuları çözmeyecekseniz artık biz bu ülkenin vatandaşı değiliz demektir, o zaman bizi vatandaşlıktan da atın da biz de yersiz yurtsuzuz diyelim, başımızı alıp gidelim. Bu kadar çalışıp üste bu kadar vergi verdikten sonra bizden faydalanacak bir memleket elbet bulunur." mesajı ile paylaştı.

Hukukçu Prof. dr. Adem Sözüer ise tepkisini "Otizmli çocuğu yuhalamak, ağır ayrımcılığın menfur bir saldırıya dönüşmüş halidir. Kimilerinde,insani değerlerin çürüyüp iflas ettiğinin göstergesidir Bu sefaleti,ayaklanmalı şekilde kınamalıyız! Yıllardır,konuyla ilgili kanunları kağıt üstünde bırakan yetkilileri, sarsmalıyız" mesajı ile dile getirdi.

Tohum Otizm Vakfı sosyal medya hesabından ise #OkuldaBirlikteHayattaBirlikte etiketi ile 'sesimiz ol' çağrısı yapıldı.

VALİLİK: HABER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Valiliği ise görüntülere ve ailelerin anlatımlarına rağmen haberlerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Açıklamada, ''Aksaray merkez Mehmetçik İlkokul'unda 32 derslik mevcut olup, 42'si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci öğrenim görmektedir. Özel eğitim öğrencileri burada 5 yıldır eğitimlerine devam etmektedirler. Bazı medya organlarında yayınlanan 'Aksaray'da otizmli çocuklar yuhalandı' haberi gerçeği yansıtmamakta olup, çocuklar okullarında normal eğitim öğretimlerine devam etmektedirler. 2020 yılı yatırım programında 12 derslikli bir özel eğitim okulu planlanmış olup konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.'' denildi.

(HABER MERKEZİ)