Yardım diye dağıtılan kömür torbalarının içinden taş çıktı

Çorum’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine yönelik her kış döneminde dağıtılan kömür torbalarının içinden taş çıktı.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum merkez Bahçelievler Mahallesi’nde ikamet eden Fehmi T., Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dağıtılan kömür torbalarının içerisinden taş çıktığını söyledi. Fehmi T, "Torbaların içinden en az 15 kilo taş çıkıyor. Bu millet yıllardır böyle kandırıldı. Kömür yerine taş yaktırılıyor. Yazık günahtır, bu kadar sorun yaşadığımız yetmiyor bir de taş mı yakalım. Bu konunun takipçisi yok mu, hiç mi inceleme yapılmıyor? Sosyal Yardımlaşma Vakfı bize kömür yerine taş vermiş." diyerek tepkisini dile getirdi.

“Sadece ben de değil bütün evlerde durum budur” diyen Fehmi T. “ Bizim gibi olan çevremden biliyorum, herkes aynı derdi, sıkıntıyı çekmektedir. Kömürümüz yanmıyor, içi hep taş dolu. Bu taşlar da sobada patlıyor. Peygamber Efendimiz 'Bizi aldatan bizden değildir.' diyor. Bunun için yetkililerden acilen yaptırım bekliyoruz” dedi.

Bu sorunu sadece Çorum merkezde değil ilçelerde yaşıyor. Mecitözü ilçesi ve köylerinde dağıtılan kömürlerin aynı durumda olduğunu ve bu konuyu yetkililere ilettiklerini belirten köy muhtarları , “Geçtiğimiz günlerde bu konuyu diğer muhtar arkadaşlarımızla birlikte yetkililere ilettik. Bakalım ne yapacaklar, merakla bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

KÖMÜRLER AMBALAJDAKİ KÖMÜR OCAĞINA AİT DEĞİL

.

Yine kömür torbalarında, ambalaj başka torbanın içindeki kömür başka kömür ocağına ait olması dikkat çekiyor. Kış aylarında Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ve mültecilere dağıtılan kömür torbaların içinden taş çıkmasına şaşıran vatandaşlar, her yıl aynı sorunu yaşadıklarını dile getirerek bu duruma tepki gösterdi.