'Cumhuriyet kadını'nı erkekler tartıştı

'Cumhuriyet kadını' ifadesi üzerinden tartışma yaptıran Habertürk ve CNN Türk'teki programlarda yedişer erkek yer alırken, hiç kadın yoktu. Ekran görüntüsü alan çok sayıda sosyal medya kullanıcısı duruma tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun, katıldıkları Cumhuriyet Bayramı kutlamasından fotoğraf paylaşarak "Bu ülkeye emek vermiş tüm kadınlarla birlikte bir cumhuriyet kadını olarak anılmak onur verici" ifadesi üzerine başlayan 'cumhuriyet kadını' tartışması, Habertürk ve CNN Türk'te yayınlanan programlarla başka boyuta taşındı. Programlarda hiç kadın olmaması ve yedi erkeğin bu tartışmayı yapması tepki gördü.

Habertürk'te 30 Ekim akşamı yayınlanan Veyis Ateş'in moderatörlüğünü yaptığı 'Gündem' isimli programın konusu 'Cumhuriyet Kadını'ydı. Gazeteciler Deniz Zeyrek, Nedim Şener, İsmail Saymaz, Ferhat Ünlü, Kemal Öztürk ve Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş'ın konuk olduğu tartışma programı, alınan ekran görüntüleriyle sosyal medyanın gündemine oturdu. GazeteciMurat Yetkin, "Erkek erkeğe kadın tartıştırmış kanallar, arkadaşlarımız da tartışmış. Olmamış" diyerek paylaşım yaptı.

Aynı şekilde, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında da benzer görüntü yaşandı. "'Cumhuriyet kadını' polemiği" başlığıyla yapılan tartışmada konuklar şunlardı: 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Araştırmacı-Yazar Emre Cemil Ayvalı ve Gazeteci-Yazar Bedri Baykam. Programlarla ilgili sosyal medyadaki bazı tepkiler şöyle: