Dikili Belediyesi'nde DİSK'lilere saldırı

Dikili Belediyesi’nde 1992'den beri örgütlü olan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası baş temsilcisi ve üyeleri Belediye-İş Sendikası üyeleri tarafından darp edildi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, saldırganın gözaltına alındığı ve yarın Dikili'de olacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Dikili Belediyesi'nde 27 yıldan beri örgütlü durumda bulunan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası baş temsilcisi ve üyeleri Türk İş'e bağlı Belediye - İş Sendikası üyeleri tarafından darp edildi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, saldırıya tepki gösterdi.

Dikili Belediyesinde yetkili olan Genel İş 5 No'lu Şube yönetimi, Aliağa Belediyesinde işten atılan işçiler ve Genel-İş İzmir şubelerinin yöneticileri baskılara ilişkin işçilerle görüşmek üzere belediye binası önüne gelirken; Genel-İş’in Dikili Belediyesi İşyeri Baştemsilcisi Cemal Eryılmaz’ın sokak ortasında saldırıya uğradığını öğrendi.

Saldırı haberi üzerine Belediye-İş yöneticileriyle görüşmek için ilçe merkezindeki bir kafeye giden Genel-İş üye ve yöneticileri ile Belediye-İş yöneticileri arasında arbede yaşandı.

Polis havaya ateş ederek olaya müdahale etti. Ancak arbedenin yatışmaması üzerine bu kez polis Genel-İş yönetici ve üyelerine biber gazı sıktı. Belediye önünde toplanan işçiler de yine polislerce dağıtıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, Belediye-İş’in işçilere dönük baskı ve sindirme politikalarının saldırıya dönüştüğünü söyledi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da saldırıya tepki gösterdi. Memiş olayla ilgili şunları anlattı: “Belediye-İş Sendikası dışarıdan toplamış olduğu adamlarla sendikal anlayışa sığmayan bir şekilde önce baş temsilcimizi darp etti. Menemen Belediyesi’nden getirmiş olduğu kişilerle yöneticilerimize ve temsilcilerimize bıçak çekerek saldırıda bulundular. Buna karşı tavır koyan Genel-İş yöneticileri derhal müdahale etmiştir. Bıçaklı saldırgan gözaltına alındı. Yarın bütün gücümüzle orada olacağız."

Saldırının ardından Genel-İş üye ve yöneticileri Atatürk Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Dikili Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi.

'HİÇBİR ZORBALIK SENDİKAL ANLAYIŞLA BAĞDAŞMAZ'

Basın açıklamasını okuyan DİSK Genel-İş 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, “Belediye-İş yöneticileri sendikalarına üye olmaları için üyelerimize yönelik baskı ve sindirme politikalarına devam ettiriyordu. Bugün bu politika saldırıya ve şiddete dönüştü. Belediye dışından topladıkları kişilerle baş temsilcimize pusu kurup, onu darp etti. Dikili dışından işçilikle alakası olmayan kişiler bu saldırıya katıldı. İçlerinden biri üyelerimize bıçakla saldırı teşebbüsünde bulundu. Dayanışma için örgütlü olduğumuz iş yerlerinden gelen temsilcilerimiz ve üyelerimiz yine bu grubun küfürlü, silahlı ve bıçaklı saldırısına maruz kalmışlardır. Saldırı anında kendini savunmak isteyen üyelerimiz ise emniyet güçlerinin biber gazı ve şiddetiyle karşılaşmışlardır” dedi.

Zorla, baskıyla, şiddetle sonuç almaya çalışan sendikaların sendika olma vasıflarını yitirdiklerini belirten Kara, “Hiçbir zorbalık sendikal anlayışla bağdaşmaz. Konfederasyonumuz DİSK ve sendikamız Genel-İş olarak yaşanan bu çirkin saldırıların karşısında her türlü hukuksuzluk ve zorbalığa karşı siz işçilerden oluşan örgütlü gücümüzle Dikili’deki üyelerimizin yanında olacağız. Üyelerimize yönelik her türlü saldırı karşısında daha çok yan yana olacağız. Hiçbir güç Genel-İş üyelerini tehdit edemez, baskı altına alamaz" diye konuştu.

Evrensel gazetesinde konuşan Belediye-İş İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan ise iddiaları, “Bizim orada üyeliklerimiz var. Biz zorla üye yapmıyoruz. Bugün Genel-İş Baştemsilcisi bıçakla saldırmaya çalıştı. Daha sonra da belediye önünde arbede yaşandı” diye yanıtladı. (HABER MERKEZİ)