Kanser hastası Nihat'ın katiline 12 yıl ceza: İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı

Başkasının arazisinde kışlık odun topladığı için Hamit S. tarafından öldürülen 20 yaşındaki Nihat Yıldırım'ın davası sonuçlandı. Mahkeme, Hamit S.'ye 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Kardeşi Yıldırım'ın kanser tedavisinde hayata tutunmasına öncülük eden abla Leyla Yıldırım ise karara tepki gösterdi: Bu ceza acımı daha da büyüttü...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Kumçatı beldesinde başkasının odunlarını topladığı için öldürülen 20 yaşındaki ilik kanseri Nihat Yıldırım'ın katiline 15 yıl hapis cezası verildi. Ancak mahkeme, Yıldırım'ı öldüren Hamit S.'nin adli sicil kaydı olmadığı için cezada 1/6 oranında indirim yaptı. Böylece Yıldırım'ı silahla öldüren Hamit S., 12 yıl 6 ay cezaevinde kalacak.

Kanser tedavisinde Yıldırım'a uygun ilik ablası Leyla Yıldırım'dan alınmıştı. Bu yüzden okulunu bırakmak zorunda kalan abla Yıldırım cezaya tepki göstererek, “Bir insanın bu kadar ucuz olmamalı” dedi.

İNDİRİMLİ CEZA...

Yıldırım'ı arazilerinde odun topladığı için öldüren Hamit S. hakkında mahkeme verdiği kararda kasten öldürme suçunun sabit olduğuna hükmetti. Mahkeme Hamit S.'ye önce 15 yıl hapis cezası verirken adli sicil kaydının bulunmaması nedeniyle cezayı 12 yıl 6 ay hapis cezasına düşürdü.

Yıldırım'ın ablası Leyla Yıldırım, kardeşini öldürenlerin gerekli cezayı alabilmesi için aylarca mücadele ederek sesini kamuoyuna duyurmayı başarmıştı. Yıldırım mahkeme kararıyla ilgili şunları söyledi: "Verilen ceza hiçbir şekilde bizi tatmin etmedi. Bütün çabalarıma rağmen sonuç böyle. Bir insanin canı bu kadar ucuz olmamalıydı. Bir kişi söylediği sözlerden dolayı yıllarca cezaevinde kalabiliyor ancak birini öldürmenin cezası 12 yıl hapis cezası. Kardeşim geri gelmeyecek biliyorum ama en azından verilen ceza bir nebze de olsa yüreğimize su serperdi. Bu ceza acımı daha da büyüttü."

Kanserden kurtuldu, ağaç yüzünden öldürüldü!Kanserden kurtuldu, ağaç yüzünden öldürüldü!

KIŞLIK ODUN YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLDÜ

Nihat Yıldırım, 2017'de ailesine kışlık odun toplamak için evden çıkacağını söyledi. Aradan birkaç saat geçtikten sonra köyden silah sesleri gelmeye başladı. Olaya jandarmanın müdahale etmesiyle Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı Hamit S.’nin ifadesine başvurdu. Hamit S. savcılıkta verdiği ifadesinde Yıldırım’a, ağaçların kendilerine ait olduğunu ve bunları kesmemesini söylemesi üzerine tartışma çıktığını iddia etti. Hamit S.’ye göre olay çıkınca silahlar patladı… 1 gün sonra ise Yıldırım’ın cesedi boş bir arazide bulundu. Ön otopsi raporuna göre, Yıldırım silahtan çıkan saçmalar sonucunda hayatını kaybetmişti.

ŞEHRİ TERK ETTİ

Yıldırım öldürülmeden önce kanser tedavisi için aylarca hastanede yattı. Kanser teşhisi konulmasının ardından abla Yıldırım kardeşine destek çıkmak için üniversite hayatını yarıda bıraktı. Yıldırım'a uygun ilik yine abla Yıldırım'ın alındı. Kardeşi öldürüldükten sonra abla Yıldırım yaşadığı şehri terk etmek zorunda kalmıştı.

10 kişilik aile çadıra taşındı: Cinayete sessiz kaldılar o köyde yaşayamayız10 kişilik aile çadıra taşındı: Cinayete sessiz kaldılar o köyde yaşayamayız