Van'da askeri araç devrildi: 26 yaralı

Van'da askeri araç devrildi: 26 askeri personel yaralandı. Vali "Çoğunun durumu iyi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'da askeri zırhlı aracın devrildi. Kaza sonucunda 26 askeri personel yaralandı.

Askeri araç, Van-Erciş karayolunun 30. kilometresinde lastiğinin patlamasıyla devrildi. Yaralanan kişiler ambulanslarla kentteki kamu ve özel hastanelere kaldırılırken, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine gitti ve yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

'ÇOĞUNUN DURUMU İYİ'

Yaralıların durumlarıyla ilgili bilgi veremeyeceğini aktaran Bilmez şunları söyledi:

"Akşam üzeri askerleri taşıyan zırhlı araç Erciş'ten Van'a gelirken, lastiğinin patlaması sonucu devriliyor. 26 yaralımız var. Yaralılarımızın hepsini hastanelere sevk ettik. Yaralılardan 11'i Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Fakültesinde, 13'ü Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2'si de özel hastanelere kaldırıldı. Hepsine gerekli müdahaleler yapılıyor. Allah hepsine acil şifalar versin. Durumlarıyla ilgili şu an için bilgi verme imkanımız yok. Ama çoğunun durumu iyi. Umarım hayati tehlikesi bulunan kimse olmaz" dedi.

AKŞENER'DEN MESAJ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, askeri aracın yaptığı kaza sonrasında sosyal medyadan mesaj paylaştı. Akşener "Van’da askerî bir aracın kaza yapması sonucu yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Cenabıhak Kahraman Askerlerimizi vatanımıza bağışlasın" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ/AA)