Metin Feyzioğlu 2 SAADET'liyi öldüren AK Partili adayın yeğenlerinin avukatlığını üstlendi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Malatya'nın Pütürge ilçesinde sandık kurulu üyesi ve müşahidi olan iki SAADET'liyi katleden AK Partili Aday Mikail Sülük'ün yeğenlerinin beraatini istedi. Mahkeme heyeti ise Feyzioğlu'nun talebini reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yerel seçimlerde Malatya'nın Pütürge ilçesinde sandık kurulu üyesi ve müşahidi olan iki SAADET'liyi katleden AK Partili Aday Mikail Sülük'ün yeğenlerinin avukatlığını üstlendi. Feyzioğlu, bugün görülen duruşmada iki sanığın beraatini talep etti.

MAHKEME BERAAT TALEBİNİ REDDETTİ

Malatya'nın Pütürge ilçesinde AK Parti adayının yeğenlerinin silahlı saldırısında Saadet Partisi sandık kurulu üyesi ve müşahidi 2 kişi yaşamını yitirmesine ilişkin davasının ikinci duruşması bugün görüldü. Mahkemede her iki tarafın avukatları hazır bulundu. Güvenlik gerekçesiyle Kırşehir'de görülen duruşmada sürpriz bir avukat da vardı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sanıkların avukatlığını üstlenerek savunma yaptı. Feyzioğlu, iki SAADET'linin ölümüne sebebiyet veren AK Partili Sülük'ün tahliyelerini talep etti. Ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

NE OLMUŞTU?

31 Mart yerel seçimlerinde Malatya'nın Pütürge ilçesinde oy verme işlemi sırasında çıkan kavgada Saadet Partisi sandık kurulu üyesi ve müşahidi Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş tabancayla vurularak yaşamını yitirdi. Silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin AK Parti Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük'ün akrabaları olduğu ortaya çıkmıştı. Saldırı sonrası 4 kişi gözaltına alındı.