HDP önünde eylemi başlatan anne oğlunu evlendirdi

Diyarbakır'da annesi Hacire Akar, "dağa kaçırıldığı" iddiasıyla HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattığı oğlu Mehmet Akar'ı evlendirdi. Kaçırılma iddialarının asılsız olduğunu dile getiren Mehmet Akar, “Hiç kimse beni kaçırmadı, HDP ile hiçbir alakası yok. Ailemin orada durması bile yanlış" demişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haber alamadığı oğlu Mehmet Akar'ın "HDP'lilerce dağa kaçırıldığını" iddia ederek 22 Ağustos'ta bu partinin Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemini başlatan Hacire Akar oğlunu evlendirdi. Hacire Akar'ın oğlu Mehmet Akar eylemin başlamasından 3 gün sonra ortaya çıkarak MA'ya yaptığı açıklamada, dağa kaçırılmadığını ancak zorla evlendirilmek istendiği için evden kaçtığını söylemişti. Mehmet Akar bugün Diyarbakır'ın Soğanlı köyünde yapılan düğünle evlendi.

Hakkındaki kaçırılma iddialarının asılsız olduğunu dile getiren Akar, “Hiç kimse beni kaçırmadı, HDP ile hiçbir alakası yok. Ailemin orada durması bile yanlış. Aileme de belirttim; ailemi sildim. ‘Sizinle hiçbir ilişkim alakam yok’ dedim. Hiçbir yere de gitmedim, buradayım. Kesinlikle onlara gitmeyeceğim. Hiç kimseyi suçlamasınlar, ben kendi irademle evden çıktım. Kimse beni yönlendirmediği gibi kimse beni bir yere göndermedi. Kendi yaşamımı seçebilirim. Ailemin zorla evlendirmesini kabul etmiyorum” diye konuşmuştu.

Mehmet Akar

Oğlunun telefonuna gelen mesajlardan dolayı HDP'lilerce dağa kaçırılacağını düşünerek, partinin il binasının önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar ise, oğlunun ortaya çıktığı gün, "3 gün boyunca yemek yemedim. Oğlumu gördüm artık keyfim yerine geldi. 3 gündür oğlumun HDP'liler tarafından kaçırıldığını biliyordum o yüzden aç ve susuz şekilde orada yattım. Oğlum bulundu, polise teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde oğluma kavuştum teşekkür ediyorum" demişti.

Mehmet Akar'ın bugün yapılan düğününe, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak da katıldı. (HABER MERKEZİ)