'PKK cenazesi taşıdı' diye hapis cezası

Bitlis Belediyesi'nde cenaze aracı sürücüsü olan Halis Demir'e PKK cenazesi taşıdığı gerekçesiyle 'örgüt üyesi olmak', gazeteci oğlu Hayri Demir'in haber notlarını içeren ajanda nedeniyle de 'örgüt propagandası' suçundan 9 yıl 22 gün hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bitlis Belediyesi Cenaze Müdürlüğü’nde görevli Halis Demir’e, 38 aydır tutuklu yargılandığı davanın karar duruşmasında, 9 yıl 22 gün hapis cezası verildi.

Cenaze aracı sürücüsü Halis Demir hakkında, “PKK cenazesi taşıdığı” gerekçesiyle “Örgüt üyesi olmak”, gazeteci oğlunun Hayri Demir’in haber notlarını içeren ajanda gerekçesiyle de “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. Demir’in karar duruşmasında, görevlendirme belgelerinin istendiği defalarca istendiği kayyım atanan Bitlis Belediyesi, belgelerin olmadığını ileri sürerek, mahkemeye göndermedi.

TANIK: SANIĞI TANIMIYORUM

Demir aleyhine beyanda bulunan tanıklardan biri, “Okuduğunuz beyanları ben söylemedim. TEM’de hazırlanmış beyanlardır. Bana hastaneye götürülüyorsun denilerek imzalatıldı. Cumhuriyet savcısı huzurunda herhangi bir teşhis işlemi yapmadım” dedi. Bir diğer tanık da madde bağımlısı olduğunu belirterek, “Kolluk kuvvetleri bu halimden yararlanarak, başkaları suçlar şekilde beyanlar vermişler. Ben böyle bir beyanda bulunmadım. Sanığı ilk defa görüyorum. Kendisini tanımıyorum” diyerek, beyanları kabul etmedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, görevlendirme belgelerinin gelmemesi ve tanıkların beyanları ret etmesine rağmen, Demir’e “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle, 9 yıl 22 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, Demir hakkında tahliye kararı da vermedi. (Kaynak: MA)