Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı'nı rehin alan saldırgan gözaltına alındı

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ve odasındaki diğer kişiler tabancalı bir saldırgan tarafından rehin alındı. Polise teslim olan saldırganın geçen yıl kendi isteğiyle belediyedeki işinden ayrıldığı ve yeniden iş istemek için geldiği kurumda olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'nın Gemlik ilçesinde belediye başkan yardımcısını odasında rehin alan şüpheli, gözaltına alındı. Daha önce belediyede çalıştığı öğrenilen Sinan B.'nin, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk'ün odasına girmesinin ardından ikili arasında tartışma çıktı.

Bu sırada Sinan B., kurusıkı tabancasıyla Serintürk ve odadaki diğer kişileri rehin aldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polisleri fark eden Sinan B., önce Serintürk'ü, daha sonra diğer kişileri bırakıp teslim oldu. Gözaltına alınan B., polis merkezine götürüldü.

Sinan B'nin, sözleşmeli olarak çalıştığı Gemlik Belediyesinden geçen yıl istifa ettiği, bugün yeniden iş istemek için geldiği belediyede "beyaz masa" biriminde bulunanların yüksek sesle konuşmasına sinirlenerek olayı gerçekleştirdiği öne sürüldü. Öte yandan olay nedeniyle bugün yapılacak Gemlik Belediyesi Meclisi Toplantısı ertelendi. (BURSA/AA)

Etiketler polis belediye Gemlik