Adana Şehir Hastanesi'nde 'sıra gecesi' düzenlendi

Hastane yemekhanesinde sıra gecesi düzenlendi. Konu Meclis'e taşındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Şehir Hastanesi'nde öğle yemeği tatilinde 'sıra gecesi' düzenlendi. Personel ve yöneticilerin yemekhanesinde düzenlenen sıra gecesinde enstrümanlar eşliğinde dans edildi.

Evrensel'den Halil İmrek'in haberine göre, olay bazı personel tarafından tepkiyle karşılandı. İçerisinde, dinlenme ve yemek yerleri, yürüyen merdivenler, dükkanlar, kuaför ve kuru temizleme gibi alanlarıyla pek çok yönden AVM'lere benzeyen hastane daha önce de eleştirilmişti.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ise ‘sıra gecesi’ eğlencesini meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sunan Dr. Şevkin, "Resmi kurumda mesai saatlerinde düzenlenen müzikli eğlence; devlet kurumu ciddiyetine yakışmadığı gibi hastanede tedavi gören, şifa arayan hastalara karşı bir hakaret niteliği taşımaz mı?" diye sordu.

"Sıra gecesi düzenleme kararını kim vermiştir? Sorumlular hakkında soruşturma açılmış mıdır?", "Türkiye’deki diğer şehir hastanelerinde de böyle bir uygulama var mıdır?" diye belirten Şevkin, "Adana Şehir Hastanesindeki yöneticilere ve personele öğle yemeği esnasında ‘sıra gecesi’ düzenlenmesindeki amaç nedir?" dedi.