İlk sesi 2,5 yaşında duydu

Doğuştan duyma engelli olan Yusuf, artık yüzde 80 oranında duyuyor. Yusuf'un babası Kerem Kaçmaz, "En büyük hayalim çocuğumun duymasıydı. Şimdi ailecek çok mutluyuz." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'ın Çaldıran ilçesinde yaşayan ve doğuştan işitme engelli olan 2,5 yaşındaki Yusuf Kaçmaz, Ankara'da gerçekleştirilen ameliyatın ardından takılan biyonik kulakla artık sesleri duyabiliyor.

YUSUF İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Kerem ve Kamile Kaçmaz çiftinin dokuzuncu çocukları  olan Yusuf Kaçmaz'a, işitme bozukluğu tanısı konuldu. İki kulağının da tamamen kapalı olduğu belirlenen minik Yusuf, Van'dan Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Ailenin maddi durumu yetersiz olduğu için harekete geçen Sağlık Bakanlığı, minik Yusuf'un sevk edildiği hastanede ameliyat olmasını sağladı. Başarılı geçen ameliyatın ardından biyonik kulak takılan Yusuf'un 2,5 yıl aranın ardından seslerle tanışması, aileyi sevince boğdu.

'YÜZDE 80 DUYUYOR'

Baba Kaçmaz, yaptığı açıklamada Yusuf'un dünyaya gedikten kısa süre sonra iki kulağının da duymadığını fark ettiklerini söyledi. Yusuf'un bu durumunun kendilerini çok üzdüğünü anlatan Kaçmaz, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı sayesinde Yusuf, Ankara'da ameliyat oldu. Ameliyatlar başarılı geçti, uzun bir aranın ardından duymaya başladı. Şimdi yüzde 80 duyuyor. Yusuf'un artık seslere karşılık verdiğini görüyoruz. En büyük hayalim çocuğumun duymasıydı. Şimdi ailecek çok mutluyuz."

'AİLECEK ÇOK MUTLUYUZ'

Yusuf'un artık arkadaşlarıyla oyun oynamaya başladığını anlatan abla Rojda Kaçmaz da "Daha önce Yusuf duymadığı için çok üzülüyorduk ama şimdi seslendiğimizde bize cevap veriyor. Ailece çok mutluyuz." dedi. (VAN/AA)