İstanbul'da motosikletli 2 kişi çevreye ateş etti

İstanbul'da sokaklarda silahla ateş açarak ilerleyen motosikletli 2 saldırgan, 2'si çocuk 7 kişiyi yaraladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Gaziosmanpaşa'da, plakası bulunmayan motosikletteki 2 kişi, Karlıtepe Mahallesi'ndeki Cami, Vefa ve Dirsek sokakları ile Bülbüldere Caddesi'nde bilinmeyen bir nedenle rastgele silahla ateş açarak ilerledi.

Açılan ateş sonucu sokaklarda bulunan 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

ŞÜPHELİLERİN SUÇ DOSYASI KABARIK

Polis ekipleri, saldırganları Karlıtepe Mahallesi 11. Devriye Sokak'ta yakaladı. Şüpheliler Osman C. (22) ve Murat A. (24) gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Şüphelilerden Osman C'nin, "kasten yaralama", "ateşli silahlar kanununa muhalefet", "mala zarar verme", "uyuşturucu kullanma" ve "bisiklet-motosiklet hırsızlığı" suçlarından 11 kaydı, şüpheli Murat A'nın da 4 suçtan araması, "yaralama" ve "sahte kimlik kullanma" suçlarından 5 kaydı bulunduğu belirtildi.

'YAKALANMASALARDI EYLEME DEVAM ETMELERİ MUHTEMELDİ'

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, saldırıda yaralanan 7 kişiyi hastanede ziyaret etti.

Hatipoğlu, saldırganlardan birinin motosikleti kullandığını, diğerinin de çevreye ateş açtığını söyledi.

Sadece bir kadın yaralının ameliyata alındığını anlatan Hatipoğlu, diğer yaralıların durumunun iyi olduğunu dile getirdi.

Şüphelilerin yakalanmamaları durumunda eylemlerine devam edip etmeyeceklerine dair ön görüleri bulunup bulunmadığına ilişkin soruyu Hatipoğlu, "Muhtemelen. Çünkü 3 ayrı yerde yapmış olmaları bu eylemlerini daha sonra da sürdürecekleri ve daha vahim sonuçlar çıkartabilecekleri bir öngörüye bizi ulaştırıyor. Yakalandıklarında bir tabanca ve birkaç şarjör ele geçirildi" diye cevapladı.

Hatipoğlu, saldırganların olayı neden gerçekleştirdiği konusunun halen açıklık kazanmadığını sözlerine ekledi. (AA)