194 ülkede aranan şüpheli Türkiye'ye getirildi

2009'da Yozgat'ta bir çocuğu darbettiği ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla kırmızı bültenle aranan A.Ş. Türkiye'ye geri getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emniyet Genel Müdürlüğünden, 2009'da Yozgat'ta ormanlık alanda bir çocuğa darbettiği ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla, hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve 194 ülkede aranan şüpheli A.Ş., Fransa'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, A.Ş. hakkında "mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Bu süreçte Fransa'ya kaçan A.Ş.'nin Türkiye'ye iadesi amacıyla İnterpol-Europol Dairesi Başkanlığınca 194 ülkede uluslararası seviyede kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldı. Şüphelinin Türkiye'ye iadesi Fransa makamlarınca bu yıl kabul edildi.

HEM KENDİNİ HEM DE FRANSIZ POLİSİNİ YARALADI

Karar üzerine 9 Eylül 2019'da Fransa'ya ekip gönderildi. Zanlı A.Ş., Türk polisine teslimatı sırasında kolundaki metal kelepçelerle kendisini ve refakat eden bir Fransız polisini tekmeleyerek yaraladı. Interpol ekiplerince bindirildiği uçakta Türk polisine de sert bir şekilde tepki gösteren A.Ş., uçuş güvenliğini etkilememesi amacıyla uçaktan alınarak iadesi ertelendi.

A.Ş. için ertesi gün aralarında anestezi uzmanı bir doktorun da bulunduğu bir ekip, Türkiye'den Fransa'ya geldi. Adli makamlara teslim edilen A.Ş.'nin işlemleri devam ediyor. (ANKARA/AA)