Evinin önündeki JES çukuruna düşen kadın beyin travması geçirdi

Aydın'da evinin önüne kazılan JES çukuruna düşen kadın kafa travması teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Kadının çukurdan çıkarılması sırasında çevredekiler JES çukuru yüzünden yollarının olmadığını söyleyerek "Allah bu JES'in belasını versin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Aydın Umurlu'da evinin önüne kazılan JES çukuruna düşen Beyaz Batur adlı kadın kafa travması geçirdi. Geceyi yoğun bakımda geçiren kadın, 24 saat gözetim altında tutulması koşulu ile taburcu edildi.

'JES ÇUKURU İÇİN HİÇBİR ÖNLEM ALINMAMIŞTI'

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberinde, Beyaz Batur'un eşi İbrahim Batur, eşinin gece 20.30 gibi evinin önündeki JES çukurunun üzerinden atlamaya çalışırken düştüğünü belirtti. İbrahim Batur, "Karkey şirketi evimizin önüne açtığı çukurun etrafında hiçbir önlem almamış. Plastik bir şerit bile çekmemişler. Eşim de çukurdan geçmeye çalışırken düşmüş. Ambulans, itfaiye geldi gece, hastaneye götürdük. Kafa travması geçirmiş, boyun altı ezilmiş, belinde de ağrılar var. Doktor taburcu etti ama 24 saat gözetim altında tutulması ve acil bir durumda hemen hastaneye getirilmesi gerektiğini söyledi" diye konuştu.

'JES'İN ZARARI SADECE HAVAYA, TOPRAĞA, SUYA DEĞİL'

Gece saatlerinde Beyaz Batur'un kaldırıldığı devlet hastanesine giden AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili, JES'lerin zararının sadece havaya, toprağa, suya olmadığını, insanların yaşam alanlarını ellerinden aldığını belirterek "Evin önüne kazılan çukura bile önlem almıyorlar. Bu kadar pervasızlar. Bu aile geçtiğimiz yıllarda da JES gazından zehirlenmiş, şirket aileyi günlerce otelde yatırıp kaldırmıştı" diye konuştu. Beyaz Batur'un yattığı odada kalan bir hastanın da İmamköy Gölcük mahallesinden olduğunu ve JES kuyusunun evinin dibinde bulunduğunu aktaran Vergili, "Bu arkadaşımız da koah hastası, nefes alamıyor. 'Jeotermallerin zararı yok' diyenler gelsin bu durumları bir görsün" dedi.

'ALLAH BU JES'İN BELASINI VERSİN'

Batur'un sağlık görevlileri tarafından JES çukurundan çıkarılması sırasında vatandaşlar şirkete tepki gösterdi. Aylardır yollarının olmadığını, çocuklarının yakında okula başlayacağını söyleyen köylüler, "Allah bu JES'in belasını versin" dedi.