Terme'de işçiler tahliye edildi

Terme Çayı'nı sağanak yağış vurdu. İki köprü yıkıldı. 500 işçi heyelan riski nedeniyle tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsun'da etkili olan sağanak yağış Terme Çayı'nın debisini artırdı. Çay üzerinde yayaların geçmesi amacıyla yapılan iki demir köprü ise yıkıldı. İlçe merkezindeki rögarlardan taşan sular, Çay, Yeni mahalle ve Pazaryeri mahalleleri ile sanayi sitesi bölgesinde sokakların su altında kalmasına yol açtı. İlçede yaklaşık 500 fındık işçisi sel ve heyelan riski bulunan alanlardan alınarak güvenli bölgelere tahliye edildi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa, Adana, Kilis ve Gaziantep'ten kente gelen tarım işçilerinden 530'unun kaldığı çadırların selden zarar gördüğü söyledi. Kaymak, mevsimlik çalışan işçilerin bölgedeki okullara ve ilçe merkezindeki kapalı spor salonuna alındığını aktardı.

Kaymak, "Terme ilçe genelinde sel felaketi nedeniyle ilk belirlemelere göre 8 ev su altında kalmıştır. Söz konusu evlerde maddi hasar meydana gelmiştir. İlçemizdeki kırsal mahallelere bağlantı yolları büyük hasar gördüğünden dolayı ilçe merkezi ile 12 kırsal mahalleye kara yolu ile ulaşım irtibatı kesilmiştir. İlçe merkezinde 2 yaya köprüsü, Terme Çayı'nın su seviyesinin yükselmesi sonucu tamamen yıkılmıştır. 4 köprü de tedbir amaçlı yaya geçişi ve trafiğe kapatılmıştır. Terme Sanayi Bölgesi'nde aşırı yağış nedeniyle 8 iş yeri kullanılamaz hale gelmiştir. Köybucağı ve Çay Mahallelerinde geçici olarak elektrik kesintisi yapılmıştır. Arızaların giderilme çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı. (SAMSUN/AA)

Etiketler yağış Samsun Terme