AOÇ arazisinin satışına karşı dava

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin açık artırma ile satış ihalesinin iptali için dava açtı. Mimarlar, TOKİ ve Gazi Üniversitesi yetkilileri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Çukurambar’da 5 Eylül 2019 tarihinde açık arttırma ile satışa çıkarttığı Atatürk Orman Çiftliği arazileri için hukuksal mücadele başlattı. Mimarlar açık arttırma usulüyle satış ihalesinin durdurulması ve iptali için dava açtı.

Öte yandan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Çevre Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TOKİ ve Gazi Üniversitesi yetkilileri hakkında görevi kötüye kullanma suçundan suç duyurusunda da bulundu.

‘TOKİ GERÇEĞİ GİZLEDİ’

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yazılı açıklamasında şöyle dedi: “TOKİ, her zaman olduğu gibi, kamuoyuna yanlış bilgi vererek gerçeği gizledi. Tapu kayıtlarıyla, yargı kararlarıyla ve bilirkişi raporlarıyla ortaya çıkan durum çok net, satışa çıkan alanlar amacı dışında kullanılan Atatürk Orman Çiftliği arazileridir. Atatürk Orman Çiftliği alanlarında konut ve ticaret yapılamaz, hem Gazi Üniversitesi hem TOKİ hukuka aykırı işlem tesis etmektedirler. Bu işten derhal vazgeçsinler. Amacı dışında kullanılan AOÇ arazileri AOÇ’ye iade edilmesi gereken taşınmazlardır.”

‘İHALENİN İPTALİ İÇİN ORADA OLACAĞIZ’

5 Eylül’de AOÇ arazilerinin açık arttırma ile satışının yapılacağı ihaleyi hukuksuz olarak niteleyen Candan, “5 Eylül saat 13.30’da Bilkent’teki TOKİ Binasında, Başkent Dayanışması bileşenleri ve demokratik kitle örgütleri platformu olarak, ihalenin iptali için orada olacağız. Herkesi Atatürk Orman Çiftliği alanlarını korumak için ‘İhanetin ihalesi olmaz, Ata yadigarı topraklar satılamaz’ demeye davet ediyoruz. Satışı durdurun AOÇ arazileri müzayedelik değildir, arazileri AOÇ’ye devredin. Mücadeleye tüm AOÇ alanları özgürleşene kadar devam edeceğiz. Herkesi 5 Eylül’de Atatürk Orman çiftliği arazilerinin satılamayacağını göstermek üzere, AOÇ’ye sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi. (DUVAR)

Etiketler TOKİ AOÇ mimarlar