Diyanet dergisinde çizgi film eleştirisi: Milli duygulara aykırı

Diyanet, Aile dergisinde 'olumsuz' çizgi filmlere yer verdi: Dini ve milli duygulara aykırı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet'in aylık Aile Dergisi'nde çizgi filmlerin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri iddiasına yer verildi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, uzun süre çizgi film izleyen çocuklarda, riskli davranışlara yöneltme, fiziksel gelişimi kısıtlama, yanlış beslenmeye yol açma gibi birtakım sorunların ortaya çıkacağı savunulurken, bazı çizgi filmlerin de çocukları 'şiddete yönelttiği' vurgulandı.

Çocukları şiddete yönelten çizgi filmler arasında ise He-Man, Voltran, Ninja Kaplumbağalar, Bugs Bunny ,Temel Reis değerlendirildi. Bu çizgi filmlerde, "kötüyü yenmek için her yolun mübah olduğu" duygusunun çocukları şiddete yönelttiği öne sürüldü.

DİNİ VE MİLLİ DUYGULARA AYKIRI 

Bazı çizgi filmlerin de 'dini ve milli duygulara aykırı olduğu' belirtildi, ancak burada çizgi film ismi sıralanmadı. Diyanet Aile Dergisi'nde kaleme alınan o makaledeki ifadeler şu şekilde:

"He-man, Voltran, Bugs Bunny, Ninja Kaplumbağalar, Temel Reis... Çocukluğumuzun çizgi filmlerine dönüp baktığımızda birçok çizgi filmin ekseninde şiddetin durduğunu görmekteyiz. Ana karakterin şiddet eylemi sonrası ödüllendirilen bir konumda olması, çocuğun şiddeti kabul edilebilir görmesine yol açmaktadır."