Muğla'da orman yangınları

Bodrum ve Milas'ta orman yangını çıktı. İki ilçede de söndürme çalışmaları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde orman yangını çıktı. İki bölgede de etkili olan rüzgar çalışmaları olumsuz etkiliyor.

Milas'ta Akgedik Barajı mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı.

Alevlere 21 arazöz, 10 su tankeri, 2 dozer, 150 personelle devam ediliyor. Sarp arazide devam eden yangına, ekipler müdahale etmekte güçlük çekiyor. Yangının yayılması kısmen durduruldu.

Milas'taki orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan yapılan müdahaleyle devam ediyor. (Fotoğraf: Volkan Yıldız/Anadolu Ajansı)

Yangın bölgesine yakın yerleşim yeri bulunmuyor. Akgedik Barajı'nın yangın bölgesine yakın olması, helikopterlerle alevlere daha etkin müdahale edilmesini kolaylaştırıyor.

Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Enver Demirci, bölgede etkili olan kuvvetli rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyledi. Demirci, "Yangın kanyonun içinde devam ediyor. Alevlerin kanyonun dışına çıkmaması için ekiplerimiz canla başla çalışıyor" dedi.

Bodrum'un Gökpınar ve Bayır mahalleleri arasındaki ormanlık alanda da yangın çıktı. Yangın söndürme çalışmalarına 40 arazöz, 10 su tankeri, 8 dozer, 200 orman olmak üzere, itfaiye ekiplerinin de olduğu yaklaşık 300 personel katılıyor.

Yangın, rüzgarın etkisiyle yerleşim alanlarına da yayılma eğilimi gösteriyor. Bölgede yaşayanlar da söndürme çalışmalarına destek oluyor.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Fotoğraf: Ali Ballı/Anadolu Ajansı

DEMİR: CAN KAYBI OLMAMASI SEVİNDİRİCİ

Mumcular Mahallesi'nde yangının çıktığı noktaya giderek burada Milas Orman İşletme Müdürü İbrahim Çetin Akkaya'dan çalışmaların işleyişi hakkında bilgi alan Demir'e beraberinde, AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ve Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen'de eşlik etti.

Bölgede aynı anda iki büyük orman yangınının çıkmasının kendilerini son derece üzdüğünü ifade eden Demir, "Ekiplerimiz canla başla yangınları söndürmek için mücadele veriyor. Rüzgarın etkili olması güçleştirse de cansiperane bir çalışma var" dedi.

Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını söyleyen Demir, "Güvenlik güçlerimiz de hemen çıkış nedenine ilişkin incelemelere başladı. Şimdiye kadar insan kaybımız olmaması sevindirici ancak, ormandaki yüzlerce canlı yangından olumsuz etkilendi. Bölge halkımıza büyük geçmiş olsun" diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de bu yaz Muğla bölgesinde birçok yangını çıktığını söyledi.

Bodrum'daki yangının henüz kontrol altına alınamadığını aktaran Gürün, "Rüzgar zaman zaman yön değiştiriyor. İtfaiye gruplarımız yangın bölgesindeki yerleşimlerin önünde her türlü tedbiri almış durumda. Herhangi bir risk durumunda müdahaleyi yapacaklar. İki yangının birbirine yakın zamanlarda çıkmış olması insanın aklına her türlü spekülatif düşünceyi getirebiliyor" ifadelerini kullandı. (MUĞLA/AA)

İzmir'in iki ilçesinde orman yangınıİzmir'in iki ilçesinde orman yangını