Bilecik'te sel: 1 kişi öldü

Aşırı yağış ve rüzgar Bilecik'i vurdu. Harmanköy'de bir kişi öldü. Çiftlik ve seralar zarar gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilecik'te sağanak ve şiddetli rüzgar etkili oldu. Harmankaya Kanyonu'nda, aşırı yağıştan suyun yükselmesiyle kaybolan kişinin cesedi bulundu. Bir çiftlikte 25 bin tavuk öldü.

Söğüt'te sel ve su baskını nedeniyle park halindeki kamyonet yaklaşık 15 metre sürüklenerek çamur birikintisinin altında kaldı. Tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı, mahsur kalan kişi çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Sel yüzünden Çaltı-Yakacık kara yolu ulaşıma kapandı. Yakacık köyünde de çok sayıda sera rüzgar nedeniyle zarar gördü. Devrilen ağaçlar, sera ve elektrik direklerine zarar verdi.

Çaltı köyünün muhtarı Osman Akçe, yaptığı açıklamada, 15-20 dakika süren sağanak ve şiddetli rüzgar yüzünden afet meydana geldiğini belirterek, ''Hem yollarımız kapandı hem de tarım işçilerinin kaldığı çadırlar su altında kaldı. Burada bulunan tavuk çiftliğindeki yaklaşık 25 bin tavuk telef oldu'' dedi.

Yakacık köyünün muhtarı Hüseyin Yıldırım da yağış sonrası zor anlar yaşadıklarını, yaklaşık 25 dönümlük seranın zarar gördüğünü söyledi.

BİR KİŞİ ÖLDÜ

Yenipazar ile İnhisar ilçeleri arasında 5 kişilik grup kanyona girdi. Bu sırada başlayan aşırı sağanak nedeniyle kendilerine sığınacak bir yer bulan grup üyeleri, yağışın durmasını bekledi. Sağanağın durmasıyla kanyonda ilerlemeye başlayan gruptakiler, Harmanköy çıkışına geldikleri sırada yükselen suya kapıldı.

Kendi imkanlarıyla sudan kurtulan gruptan Serpil Koç, Harmanköy'e gelerek yardım istedi. Bunun üzerine kanyona giden köylüler, mahsur kalan Alper Yıldızlar, Arda Eyyüpoğlu ve Gülşah Yağcıoğlu'nu kurtardı. Daha sonra gruptan Ekrem Öztürk'ün kanyondan çıkmadığını fark eden arkadaşları, durumu yetkililere bildirdi. Öztürk'ün cesedi, kaybolduğu yerin 300 metre ilerisinde kayalıkların arasında bulundu. (BİLECİK/AA)

Etiketler yağış orman Yağmur