Turgutlu'da mezarlıkların temizlenmemesine tepki

Turgutlu'da bayram ziyareti için mezarlıklara gidenler çevredeki kirlilik nedeniyle şikayetçi oldu. Belediyeden yapılan açıklamada sorunun mezarlık bakım işlerinin Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmiş olmasından kaynaklandığı açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Kurban Bayramı arifesinde ve bayramın birinci günü kabir ziyareti yapmak isteyenler mezarlıkların temiz olmadığı gerekçesiyle belediyeye şikâyette bulundu. 31 Mart seçimlerinde MHP’den CHP’ye geçen belediyeden yapılan açıklamada ise mezarlıkların bakım ve defin işlemlerinin kanunla Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği ve ilçe belediyesinin bakım konusunda yardım tekliflerinin de reddedildiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü ve Başkan Yardımcısı Evren Erbaş Ser, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yakın zamanda yaklaşık bin 500 işçi çıkardığını, eleman eksikliğinden kaynaklı gecikmeler yaşanmaması için iki hafta önce yeni mezarlığı ilçe belediyesinin temizleyebileceği teklifini götürdüklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin başta konuya olumlu baktığını söyleyen Ser, daha sonra Mezarlık Daire Başkanlığı tarafından ortak çalışmanın kabul edilmediği yanıtını aldıklarını söyledi. Temizlik İşleri Müdürü Ser, Manisa Belediyesi ekiplerinin mezarlığı kendilerinin temizleyeceğini söylediğini ve ekiplerin bayrama iki gün kala sadece çevredeki bazı ayrık otlarını biçtiğini dile getirdi.

'SORUN MANİSA  BÜYÜKŞEHİR OLUNCA BAŞLADI'

Ser, büyükşehir belediyesi ile bu tarz gecikmelerin sık sık yaşandığını, ayrık otları zamanında ilaçlanmadığı için daha sonra sorun çıkardığını belirtti. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeterli sayıda elemanı olmadığını ve diğer zamanlarda da kendilerinin destek verdiğini söyleyen Ser, “Ramazan Bayramı’nda da aynı sorunu yaşamıştık. Bu problem Manisa büyükşehir belediyesi olduktan sonra ve işten çıkarmalar yaşandıktan sonra kendini gösterdi. Turgutlu MHP’li belediyeyken de bu tarz sorunlar yaşanıyordu ama bu denli değildi” dedi.

Turgutlu Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

Belediyenin paylaşımına gelen yorumlarda ise, "Otlardan zor bulduk kabirleri", "Siz belediye olarak bir temizlik yaptıramadınız mı, ayıp değil mi o rezalet bayram günü. Büyükşehir göndermesin ben belediye olarak halka hizmet etmek zorundayım bilinci ile çalışın lütfen" gibi eleştiriler yer aldı.

.