Çanakkale'deki orman yangını kontrol altında

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. 10 saatin sonunda kontrol altına alınan yangın için soğutma çalışmaları yapılıyor.

Behramlı köyünün üst kesimlerinde kalan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve AFAD ekipleriyle çeşitli özelliklerde 40 araç, 15 dozer ve 100 arazöz ile çok sayıda işçi sevk edildi. Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, yangın alanına intikal eden ekiplerin çalışmaya başladığını bildirdi.

Saat 22.40’ta başladığı bildirilen yangın, Behramlı köyü ile Davutbey Çiftliği mevkilerinde sürüyor. Rüzgarın etkisiyle ara ara büyüyen yangının söndürülmesi için çalışmalar devam ediyor. Çevre il ve ilçelerden gelen ekiplerin yanı sıra çevre köylerin sakinleri de söndürme çalışmalarına yardım ediyor.

'ÇOK BÜYÜK BİR YANGIN DEĞİL'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli NTV canlı yayınında Eceabat'ta çıkan orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, "Çok büyük bir yangın değil, ekipler 20 araç, 9 dozer ve 72 arasöz ile yangına müdahale ediyor. Büyük bir yangın değil. Yangın iki hatta başladı, tek hat üzerinde sürüyor. Havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan da müdahalede bulunacağız" dedi.