Balıkesir'de yolcu otobüsü yandı: 5 ölü

Balıkesir'de bir yolcu otobüsü seyir halindeyken yandı. İlk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti,7 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'de seyir halindeki bir yolcu otobüsünde çıkan yangında 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Ölenlerden ikisinin çocuk olduğu öğrenildi. Otobüs şoförü gözaltına alındı.

YANGININ KAHVE MAKİNASINDAN ÇIKTIĞI İDDİASI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada "Şoför ve muavinin verdiği bilgiye göre, kahve makinesinden çıkan yangın sonrası otobüs şoför tarafından sağa yanaştırılıyor ve sakince aşağı inilmesi söyleniyor" ifadelerini kullandı.

Balıkesir-Edremit kara yolu Gökçeyazı Mahallesi mevkisinde, Kamil Koç firmasına ait 06 LK 794 plakalı yolcu otobüsünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 5 kişinin hayatını kaybettiği olayda yaralananlardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildiriliyor. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İvrindi ilçesinde yanan otobüste 34 yolcu  ve 3 mürettebat bulunuyordu.

VALİDEN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yolcu otobüsünde çıkan yangınla ilgili soruşturma başladığını bildirdi. Araçta çıkan yangında ikisi çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Yazıcı, 15 kişinin farklı hastanelere sevk edildiğini, durumu ağır olan yaralı bulunmadığını kaydetti.

Diğer yolcuların Gökçeyazı Jandarma Karakolu'nda bilgilerine başvurulduğunu aktaran Yazıcı, "Kimlik tespiti yapılamadı. Şoförün bilgisine başvuruluyor" dedi. Geç tahliye iddiasıyla ilgili de konuşan Vali Yazıcı, soruşturmanın devam ettiğini ve yolcuların da bilgisine başvurulduğunu belirtti. (BALIKESİR/AA)