Ailelerin İmralı başvurusu reddedildi

Abdullah Öcalan, Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş'ın aileleri İmralı'da görüş için başvurdu. Bursa Başsavcılığı '5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda' yer alan 'Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamaları' gerekçe göstererek başvuruları reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İmralı Cezaevi’nde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan ve diğer tutukluların ailelerinin yaptığı görüşme başvurusu reddedildi. Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç, İmralı’ya gitmek üzere pazartesi günü avukatları aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuştu. Başvuru kabul edilmedi.

İmralı’da bulunan diğer tutuklular Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım, Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Emin Konar ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Salihe Saltık’ın da başvurusu yine reddedildi. Savcılık, başvuruları “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda” yer alan “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamaları” gerekçe göstererek reddetti.

Çözüm süreci döneminde İmralı'ya “sekreterya” olarak nakledilen isimlerden Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş 15 Mart 2015'ten, Hamili Yıldırım ise 15 Temmuz 2015'ten bu yana aileleriyle şimdiye kadar sadece bir kez, geçtiğimiz 5 Haziran'daki bayram açık görüşünde bir araya gelebilmişti. (HABER MERKEZİ)