Hasankeyf eyleminde darp ve gözaltı

HDP Gençlik Meclisi üyelerinin Hasankeyf'teki basın açıklamasına izin verilmedi. HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve beraberindeki grup 3 saat boyunca Dicle Nehri boyunca yürüdü. Basın açıklaması yürüyüş sırasında yapıldı. Gruptan slogan atılması üzerine polis ve askerler, en az 10 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Gençlik Meclisi üyelerinin Hasankeyf'teki eyleminde polis ve askerler çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Tarihe sahip çıkmaya devam edeceklerini dile getiren HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, mücadele çağrısında bulundu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Batman Hasankeyf Koordinasyonu ve Amed Hasankeyf Koordinasyonu tarafından düzenlenen, HDP Gençlik Meclisi'nin de desteklediği 'Hasankeyf ve Dicle Vadisi İçin Nöbet' eylemine izin verilmedi.

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın bulunduğu grup tarihi kentte ve Dicle Nehri boyunca yürüyüş gerçekleştirdi. Tarihi alanda ve mahallerde dolaşan partililer yurttaşlar ile sohbet etti. Yürüyüş boyunca jandarma ve polis kitleyi takip ederek abluka oluşturdu.

YÜRÜRKEN AÇIKLAMA YAPTI

Yaklaşık üç saat süren yürüyüşte ara molalar dışında partililer durmadı. Açıklamaya izin verilmediği için HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran yürürken basın açıklamasını gerçekleştirdi. Yürüyüşlerinin de bir eylem biçimi olduğunu dile getiren Başaran, "20-25 kişi için bir ordu getirmişler. Biz de bu eylem biçimi ile tarihimize sahip çıkıyoruz. Siz basın emekçileri de bizimle bu şekilde bu yüzden dolaşıyorsunuz" dedi. Tarihe sahip çıkmaya devam edeceklerini dile getiren Başaran, mücadele çağrısında bulundu. Tarihi mağaralar bölgesindeki yürüyüşün ardından grup tarihi Hasankeyf çarşısına vardı. Çarşı içine girilmesi ile birlikte “Hasankeyf tarihtir tarihime dokunma", “Hasankeyf tarihtir tarihine sahip çık” sloganları atıldı. Sloganların ardından polis grupta bulunanları darp ederek gözaltına aldı. En az 10 kişinin darp edilerek gözaltına alındığı eylemde çarşı esnafı polisin tavrına tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)