Kömür bir haftalık mücadele sonunda kurtarıldı

İskenderun'da süt içmeye çalışırken boynuna cam kavanoz takılı kalan Kömür adlı kedi bir haftadır kurtarılmaya çalışılıyor. Kokuya gelmesi için mangal yakılması yöntemi işe yaramayınca bayıltıcı iğne kullanılması gündeme geldi ancak veteriner bunun ölüme yol açabileceğini söyledi. Bunun üzerine ağ ve filelerle yakalanmaya çalışılan Kömür ormana kaçtı. Kömür'ün yaklaştığı tek kişinin sınav için şehir dışında olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'ın İskenderun ilçesinde, çöp konteynerinin yanındaki cam kavanozdan süt içmeye çalışırken boynuna takılı kalan kavanoz parçasıyla bir haftadır yaşamını sürdüren kediyi kurtarma çalışmaları sürüyor. Uyuşturucu iğne kullanılmasının ölüme yol açabileceği düşünüldüğünden bu uygulamadan vazgeçildi.

İsmet İnönü Mahallesi Şahin Tepesi mevkisinde, mahalleli ve itfaiye ekiplerinin uzun süredir yakalamaya çalıştığı Kömür adlı kedi için İskenderun Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi'nin de desteğiyle bu sabah saatlerinde tekrar çalışma başlatıldı.

MANGAL YAKMA YÖNTEMİ İŞE YARAMADI!

Kedinin gelmesi için dün mahalle sakinlerince mangal yakılmış, bu yöntem işe yaramayınca kedinin yakalanarak boynundaki kavanoz parçasından kurtarılması için veterinerin bayıltıcı iğne kullanmasına karar verilmişti. Merkeze bağlı veteriner hekimlerin, uyuşturucu iğne kullanmaları durumunda kedinin ölebileceğini söylemesi üzerine bu yöntemden vazgeçildi.

ORMANLIK ALANA KAÇTI

Mahalle sakinleri tarafından "Kömür" adı verilen kedi, ekiplerce ağ benzeri file kullanılarak yakalanmaya çalışıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren yakalama çalışmalarına, kedinin ormanlık alana kaçması üzerine ara verildi. Mahalle sakinlerinden Gülay Dükkel, yaptığı açıklamada, kedinin bir haftadır zor durumda olduğunu söyledi. Boynundaki cam kavanoz parçasının başta daha büyük olduğunu, bir haftadır kırılarak küçüldüğünü anlatan Dükkel, kedinin mahallede sadece kızına yanaştığını belirtti. Kızının ise sınavı için şehir dışında olduğunu söyleyen Dükkel, kediyi bir an önce bu durumdan kurtarıp tekrar doğaya bırakmak istediklerini ifade etti. Bir süre sonra ara verilen çalışmalara yeniden başlayan itfaiye ekipleri ormanda yakaladıkları Kömür'ün boynundaki kavanoz parçasını çıkardı.  (HATAY/AA)