Hasankeyf'teki nöbet engellendi

Ilısu Barajı'na karşı gençler çadır nöbeti yapmak istedi. Jandarma eyleme engel oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Gençlik Meclisi'nin 12 bin yıllık anti kent Hasankeyf’i sular altında bırakacak Ilısu Barajı'nın yapımının durdurulması için düzenlemek istediği "çadır nöbetine" güvenlik güçleri izin vermedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Hasankeyf'in Kesmeköprü köyü civarındaki Dicle Nehri kıyısı, eylemden saatler önce jandarma tarafından ablukaya alındı. Aynı şekilde eylem kararı nedeniyle Hasankeyf Seyir Terası ve ilçe merkezi jandarma ve polis tarafından ablukaya alındı.

İlçeye girişte, aralarında HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Rüştü Tiryaki'nin de bulunduğu araçlar, didik didik arandı. HDP Gençlik Meclisi üyelerinin içinde bulunduğu araçlar da sıkı bir şekilde arandıktan sonra "hat dışında çalıştığı” gerekçesiyle bağlanmak istedi. Milletvekili Başaran'ın araya girmesiyle araçların bağlanılmasından vazgeçildi. Araçlardaki gençler, Genel Bilgi Taraması (GBT)'den geçirildikten sonra geçişlere izin verildi. Gençler, buradan eylemin yapılacağı Dicle Nehri kıyısına geçti.

COPLARI KALKANLARA VURDULAR

Nehir kıyısında, Bahar Kültür Merkezi müzisyenlerinin müzik dinletisiyle devam ettiği eyleme, polis ve jandarma engel oldu. Eylemin yapıldığı alana gelen emniyet ve jandarma ekipleri, eylemin kanunsuz olduğunu belirterek sonlandırılmasını istedi.

Çembere alınan eylemin devam etmesi için HDP'li Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, emniyet yetkilileriyle müzakere yapmak istedi. Görüşmeler sürerken gençleri ablukaya alan jandarma, coplarını çıkararak kalkanlara vurarak ses çıkarttı.

Yapılan görüşmelerden sonuç alınmayınca, nöbeti eylemi başlamadan sona erdi. (HABER MERKEZİ)