İmamoğlu-Gülen fotoğrafı sahte

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Fethullah Gülen'i bir arada gösteren fotomontajla oluşturulmuş bir fotoğraf sosyal medyada servis edildi. İmamoğlu'nun görüntüsü, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşmesindeki fotoğraftan kesilerek alınmış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Fethullah Gülen'i bir arada gösteren bir fotoğraf yayıldı. Foto montajla üretilen karenin, İmamoğlu'nun KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile fotoğraftan kesilerek oluşturulduğu anlaşıldı.

İmamoğlu ile Gülen'i karşılıklı olarak bir masada otururken gösteren fotoğrafı inceleyen teyit.org şu tespitleri yaptı: Paylaşım bir kullanıcı tarafından 24 Temmuz 2019'da Facebook'a yüklenmiş.  Ekrem İmamoğlu’nun kesildiği fotoğrafın orijinali Kıbrıs ziyareti, Fethullah Gülen’in kesildiği fotoğraf ise kardeşi Seyfullah Gülen’le yaptığı bir görüşme sırasında çekilmiş.

İMAMOĞLU-AKINCI GÖRÜŞMESİ

Ekrem İmamoğlu’nun yer aldığı fotoğrafın orijinal haline kendisinin Twitter hesabından ulaşılabiliyor. 11 Mayıs 2019 tarihli paylaşımda İmamoğlu’nun yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı (KKTC) Mustafa Akıncı bulunuyor.

Bu fotoğrafa, Ekrem İmamoğlu'nun twitter hesabından ulaşılabiliyor.

Söz konusu fotoğraf incelendiğinde İmamoğlu’nun ellerinin aynı pozisyonda olduğu ve arkada bulunan perdenin iddia görseldekiyle aynı olduğu fark edilebiliyor. Kıbrıs’ta gerçekleşen buluşma sırasında çekilen başka bir fotoğrafa da ulaşılabiliyor.

SABAH GAZETESİ'NDE ÇIKAN FOTOĞRAF

Fethullah Gülen’in bulunduğu fotoğrafın orijinali de çeşitli haber siteleri tarafından kullanılmış. Sabah gazetesi tarafından 31 Mart 2016’da yapılan bir haberde Fethullah Gülen ve kardeşi Seyfullah Gülen’in yer aldığı ifade ediliyor.

.

Yine fotoğrafın orjinaline bakıldığında Fethullah Gülen’in elindeki vantilatör ve masada yer alan örtünün benzerliği görülebiliyor. (HABER MERKEZİ)