Beyoğlu Kent Konseyi seçimlerinde 'usulsüzlük' tartışması

Beyoğlu Kent Konseyi'nin seçimli genel kurulunda tartışma yaşandı. Genel kurulda yetki sahibi olmayan kişilerin alınmasına ve oy kullandırılmasına karşı çıkan Beyoğlu Kent Konseyi Başkan adaylarından Elvan Kıvılcım ve 120 kurum temsilcisi genel kurulu terk etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyoğlu Belediyesi’nin organize ettiği Kent Konseyi Genel Kurulu’nda tartışma yaşandı. Kayıt için gelen ve yetki belgesi sahibi sendika, siyasi parti ve meslek odaları temsilcilerinin bir kısmı genel kurulun yapılacağı salona alınmadı. Bunun üzerine, salona girişte başlayan tartışmaları görevli avukatlar tutanakla tespit etti. Usulsüzlük tartışmaları genel kurul salonunda da devam edince Divan Kurulu seçim usulü ve kürsünün kullanımı gibi konularda çıkan anlaşmazlık nedeniyle 120 sivil toplum kuruluşunu temsil eden delegeler alkışlarla salonu terk etti.

'KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ HİÇE SAYILDI'

Tartışmalı genel kurulun ertesinde açıklama yapan Beyoğlu Kent Konseyi Başkan Adaylarından Elvan Kıvılcım, genel kurulun iptali için tüm yasal haklarını kullanacaklarını söyledi. Kıvılcım şunları söyledi: "Beyoğlu Kent Konseyi seçimli Genel Kurulu’nun 28 Haziran’daki birinci toplantısı yine usulsüzlük tartışmaları nedeniyle yapılamamış ve Genel Kurul 26 Temmuz tarihine ertelenmişti. Ancak ikinci Genel Kurul hazırlık sürecinde de Beyoğlu Belediyesi tarafından sivil toplum kuruluşlarına yapılması gereken bilgilendirme ve bildirimler yapılmadı. Hazirun listesi tüm ısrarlarımıza rağmen daha önceden bize verilmediği gibi, toplantı salonunda dahi delegelere gösterilmedi. Divan Kurulu seçimi sırasında toplantı salonunda çok sayıda 18 yaş altı çocuk vardı. Bu usulsüzlüğe dair itirazlarımız dikkate alınmadığı gibi, aynı şekilde bir oldu bitti ile Başkan ve Yürütme Kurulu seçimine geçilmek istendi. Kent Konseyi’nin amacına ve ruhuna tamamen aykırı bir biçimde, siyasi partizanlık ve kutuplaşma üslubuyla tüm demokratik teamüller ve Kent Konseyi yönetmeliği hiçe sayıldı."

'BEYOĞLU İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Kıvılcım, genel kurulda yaşananları ise şu sözlerle anlattı: "Beyoğlu Kent Konseyi'nin doğal üyeleri olan meslek odaları bile salona alınmak istenmedi. Çok sayıda delege itiraz ettiğinde ise belediye çalışanları itiraz edenlerin üzerine yürüdü. Bu nedenle de biz 120 kurum olarak bu oldu bittiyi, bu tarafgirliği ve bu anti-demokratik usulsüzlükleri protesto ederek salondan ayrıldık. Bu genel kurulun iptali için de tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Oysa biz Beyoğlu Kent Konseyi’nin; Beyoğlu Belediye Başkanı, yönetimi ve meclisi ile Beyoğlu’nun 45 mahallesi, sivil toplum kurumları ve yurttaşları arasında bir köprü vazifesi görmesini istiyorduk. Bu amaca ve hedefe sahip çıkarak genel kurul sürecine hazırlandık. Yürütme Kurulu listemiz tamamen bu ihtiyaçları gözeterek oluşturuldu. Sivil alanın her kategorisinden bir kurumu dahil etmeye çalıştık: Engellilerden, kadınlara, semt derneklerinden mimar ve şehir plancılarına, esnaflardan, köy derneklerine ve sağlıkçılara kadar birçok farklı alandan katılımı gözettik. Çünkü biz sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak bir tek şeyin tarafı olmayı kabul ediyoruz. O da katılımdır. Sivil toplum ve yurttaşların yerel yönetime katılımının tarafıyız. Bu konuda taraf olmaktan da asla imtina etmeyeceğiz. Bunun dışındaki her ayrıma, her kutuplaşmaya karşı çıkmaya ve Beyoğlu için çalışmaya devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)