İzmir Barosu'ndan Güzel Sanatlar için dava

İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bulunduğu binadan güzel sanatlar eğitimi için yeterli koşullara sahip olmayan Tınaztepe’deki kampüs alanına taşınmasına karşı iptal davası açtı. Baro Başkanı Özkan Yücel, uygun ve yeterli koşullara sahip olmayan bir binada eğitim yaptığını söylemenin yapmamakla eşdeğer olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bulunduğu binadan Tınaztepe’deki kampüs alanında bulunan ve güzel sanatlar eğitimi için yeterli fiziki koşulları taşımayan bir binaya taşınmak istenmesine karşı İzmir Barosu Yönetim Kurulu iptal talebiyle dava açtı. Davanın açılmasından önce yapılan açıklamaya Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri ile Tabip Odası, TMMOB, Eğitim-Sen temsilcileri katıldı.

Açıklamada konuşan İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin şu an bulunduğu binadan deprem riski nedeniyle alınmış raporlar gerekçe gösterilerek Tınaztepe’ye taşınma işleminin iptali için dava açacaklarını ifade etti. Uygun ve yeterli koşullara sahip olmayan bir binada eğitim yaptığını söylemenin yapmamakla eşdeğer olduğunu söyleyen Avukat Yücel şöyle konuştu: “Mesele konforlu binalar, lüks binalar değil, mesele eğitim meselesi. O yüzden hangi binaya taşıdığınızın bir önemi yok. Ama taşıdığınız binanın verilecek eğitimin koşullarına, ihtiyaçların uygun olması kaçınılmaz. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınmak istendiği Tınaztepe kampüsündeki alanların hiçbir biçimde Güzel Sanatlar öğrencilerine gereken eğitimi verme koşullarını sağlamadığını, hem bölüm başkanları tarafından verilmiş raporlar, hem uzmanlarla yaptığımız görüşmeler, hem de dava dilekçesinde ortaya koyduğumuz koşullar gösteriyor. İzmir kenti Güzel Sanatlar öğrencilerine ve öğretim üyelerine ev sahipliği yapacak bir bina bulma konusunda yetersiz değildir. Yeter ki üniversiteler bu konuda niyetli olsun, bu konuda adım atmaya hazır olsunlar.”

'BU BİR CEZALANDIRMA YÖNTEMİDİR'

Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki beş öğretim üyesinin fakültedeki görevlerinden alınmalarına da tepki gösteren İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Beş öğretim üyesi arkadaşımız Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki görevlerinden alındılar. Başka gerekçeler ihdas etmeye çalışsalar da biz biliyoruz ki yapmak istedikleri hukuksuz işe, eğitim hakkına karşı girişilen bu kirli savaşa müdahale etmeye çalıştıkları için bu bir cezalandırma yöntemidir. Üniversite yönetimine seslenmek istiyoruz, bu kararlar da derhal geri alınmalıdır. İzmir Barosu yönetimi olarak biz hem öğrenci arkadaşlarımıza, hem öğretim üyesi arkadaşlarımıza, dahası eğitim hakkının kendisine sahip çıkmak için buradayız” dedi. (DUVAR)