Otomobillerin sayaçlarını sıfırlayıp 'çiçek gibi' diyerek satmışlar

Eski araçların sayaçlarını sıfırlayan 5 kişi tutuklandı. Araçları 'temizleyip' sattıkları belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da otomobillerde sahtecilik yapan 7 şüpheliden 5'i cezaevine gönderildi. Orijinal kilometrelerini düşürdükleri ve hasarlarını gizledikleri otomobilleri satan kişilerin güven kazanmak için kendilerini polis olarak tanıttıkları iddia edildi.

Polis ekipleri, şüphelilerin, şirketlerde veya ticari taksi olarak kullanılan kilometreleri yüksek, hasarlı ve arızalı araçları ucuz fiyata aldıkları, temizlik, direksiyon kaplama, aksesuar değişikliği ve boya rötuşları gibi işlemlerin ardından orijinal kilometrelerini düşürdükleri ve "çiçek gibi", "hatasız-boyasız", "kusursuz-emsalsiz" diyerek internetten sattıklarını belirledi.

Ayrıca, kişilerin müşterilerle anlaşmak için bazı araçların donanım özelliklerini yüksek gösterdikleri, satış işleminin ardından alıcılara, araçları kilometre ve hasar geçmişini bilerek satın aldıklarına dair protokol imzalattıkları öne sürüldü. Kişilerin, dolandırıldıklarını anlayan alıcıların kendilerine ulaşamamaları için telefon numaralarını değiştirdikleri ya da sattıkları araç için daha düşük fiyat teklifi verdikleri, geri aldıkları araçların parasının tamamını iade etmeyerek kalan tutar için düzenledikleri senetleri ödemedikleri öne sürüldü.

Şüphelilerin, orijinali 5 bin kilometre olan aracın sayacını sıfırladıkları, koltuklarına poşet geçirerek fabrikadan yeri çıkmış görünümü verdikleri, aracı alım-satım işi yapan arkadaşlarına "sıfır kilometre" diyerek sattıkları iddia edildi. Ekipler, şüphelilerin adreslerinde araçların orijinal kilometrelerini düşürmekte kullanılan cihazlar, sahte "computest ekspertiz" raporları, çok sayıda araç ruhsatı, orijinal kilometreleri düşürürülen araçlar ile yüklü miktarda para ele buldu. Adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 5'i çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (ANKARA/AA)